Basescu a inaugurat la Istanbul Muzeul Dimitrie Cantemir

Apropo.ro / 25.06.2007, 14:02
Basescu a inaugurat la Istanbul Muzeul Dimitrie Cantemir
Presedintele Traian Basescu a inaugurat, luni, la Istanbul, Muzeul Dimitrie Cantemir, aflat în cladirea din cartierul Fener, unde carturarul a locuit. Casa memoriala se afla pe o straduta îngusta si aglomerata din districtul Fati al cartierului Fener din Istanbul. Sub un soare

Presedintele Traian Basescu a inaugurat, luni, la Istanbul, Muzeul Dimitrie Cantemir, aflat în cladirea din cartierul Fener, unde carturarul a locuit.

Casa memoriala se afla pe o straduta îngusta si aglomerata din districtul Fati al cartierului Fener din Istanbul.

Sub un soare arzator, Basescu, alaturi de Horia Roman Patapievici, de primarul districtului, primarul Istanbului si de seful delegatiei Comisiei Europene în Turcia au rostit câteva cuvinte despre carturarul Dimitire Cantemir, despre rolul sau în pastrarea culturii vremii sale, despre contribuitia financiara a Comisiei Europene la restaurarea locului si despre relatiile istorice, culturale, politice si economice dintre poporul român si poporul turc.

Patapievici si Basescu au spus despre Cantemir ca a fost o punte între doua civilizatii, cea europeana si cea orientala si între doua popoare, cel român si cel turc.

Mediafax