Basescu a primit Steaua

Apropo.ro / 26.02.2005, 13:19
Basescu a primit Steaua
Președintele Traian Basescu i-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe membrii echipei de fotbal Steaua București, împreuna cu patronul clubului și tehnicienii formației, pentru a-i felicita pentru modul în care au jucat în meciul cu Valencia. Traian Basescu i-a

Președintele Traian Basescu i-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe membrii echipei de fotbal Steaua București, împreuna cu patronul clubului și tehnicienii formației, pentru a-i felicita pentru modul în care au jucat în meciul cu Valencia.

Traian Basescu i-a numit pe jucatori „eroi”. El a dat mîna cu fiecare, iar cînd a ajuns la Dorinel Munteanu a exclamat: „Am înghețat”, referindu-se la lovitura de la 11 metri, executata de fotbalistul român și aparata de portarul spaniol.

Președintele a precizat ca i-a invitat la Cotroceni pe jucatorii steliști pentru ceea ce a vazut joi seara. „Nu am vazut echipa româneasca sa lupte cum ați luptat voi”, a afirmat Basescu. El a precizat ca l-a sunat pe Gigi Becali, în pauza meciului, și i-a spus ca echipa a jucat extraordinar și ca nu conteaza care va fi rezultatul final.

Basescu a mai spus ca presimțea, însa, ca avea sa se întîmple ceva.

„M-a impresionat cum ați luptat. Nici finala de la Sevilla nu s-a jucat ca acest meci, la sînge”, a spus șeful statului.

El s-a declarat impresionat de felul cum au jucat fotbaliștii de la Steaua și le-a mulțumit pentru satisfacția pe care au dat-o steliștilor și românilor, în general. Basescu i-a asigurat ca aceeași bucurie i-au produs și lui, precizînd ca nu se declara adeptul nici unui club.

„Claudio Ranieri a avut o mare decepție. Au crezut ca vin aici în plimbare și au avut o decepție”, a apreciat președintele.

Traian Basescu a mai spus ca, în timpul meciului, i s-a parut ca Oprița are un motor. El le-a mai spus jucatorilor ca au metalitate de profesioniști.

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a precizat ca fotbaliștii și-au luat deja banii. „Asta e obligația dumneavoastra”, a replicat Basescu.

„Nu știu daca ați avut timp. Eu sînt președinte, am timp. Toata ziua, televiziunile, au dat numai imagini de la meci”, a mai spus Basescu.

Pe de alta parte, șeful statului i-a spus antrenorului Walter Zenga ca, probabil acum, se gîndește sa plece din România, cînd se termina campionatul. Zenga i-a spus ca nu se gîndește niciodata la acest lucru, ci doar la prezent și ca, saptamîna viitoare, au meci cu Bistrița.

Președintele a precizat ca se aștepta ca în repriza a doua sa se termine „benzina” jucatorilor, dar ca acest lucru nu s-a întîmplat.

Gigi Becali i-a mai spus lui Basescu ca acum ar trebui sa-i ajute în privința problemei stadionului.

„Nu ma faceți sa fac promisiuni în fața presei”, a replicat Basescu. El a mai declarat ca nu poți sa dai bani cînd proprietarul este în alta parte.

Becali a intervenit din nou spunînd ca în strainatate merge cu fruntea sus, dar cînd Steaua joaca în România, este jenat din cauza calitații stadionului.

Președintele a mai spus ca, joi noaptea, a fost „glorie în noroi”.

Membrii echipei Steaua i-au daruit lui Traian Basescu un tricou în culorile echipei, pe care e inscripționat: „V-am ascultat, traind bine”, cu numele președintelui și numarul 1.

Deoarece culoarea portocaliu i-a adus victoria lui Basescu în alegeri, membrii echipei Steaua i-au daruit și un fular portocaliu al echipei Valencia.

Antrenorul echipei de fotbal Steaua, Walter Zenga, a declarat ca pentru el este o foarte mare onoare sa fie invitat, la Cotroceni, de președintele României, avînd în vedere ca este italian.

Zenga a mai spus ca este foarte fericit pentru ca are în spate o echipa tare, ceea ce a fost demonstrat joi seara. El a mai spus ca înaintea meciului s-au gîndit ca victoria este posibila.

Antrenorul a ezitat sa spuna daca se gîndește ca Steaua poate cîștiga Cupa UEFA.

Patronul FC Steaua Gigi Becali a declarat, la finalul întîlnirii, ca în anul 2009 o sa-l invite el pe Traian Basescu la Cotroceni. „Daca rezolva cu corupția, în 2014, daca nu, în 2009”, a precizat Becali.

El a mai spus ca l-a surprins telefonul pe care i l-a dat în pauza meciului președintele, pentru ca atunci scorul era 0-0 și l-a încurajat.

Becali a declarat ca Traian Basescu i-a promis ca o sa vada ce se poate face în privința stadionului. Potrivit patronului FC Steaua, președintele l-ar fi sfatuit, în gluma, sa spuna: „Daca nu-mi dați stadionul, joc pe maidan”, pentru ca acum este momentul.

Gigi Becali a precizat ca i-a spus lui Basescu ca, în calitate de președinte al României, poata sa spuna: „Dați-i stadionul lui Gigi Becali și gata”.

Pe de alta parte, Becali i-a spus lui Cristea sa nu cumva sa-și faca vreun tatuaj acum, cînd a devenit vedeta. „Sa nu vad vreun tatuaj pe tine, ca te omor. Acum e mare vedeta și vedetele își iau lumea în cap”, i-a spus Becali lui Cristea. El a adaugat ca dupa 24 -25 de ani poate sa-și faca tatuaje, dar nu la 20 de ani. Becali a precizat ca și finul sau Radoi are un tatuaj, dar ca el este deja consacrat.

Cristea s-a declarat mulțumit de prima de 25 de mii de dolari pentru meciul cu Valencia. El s-a declarat mulțumit pentru rezultatul meciului cu Valcencia, în care a marcat doua goluri, și și-a exprimat speranța ca Steaua va trece și de Villarreal.

Mediafax