Basescu acuza guvernul de lasitate, dar îl invita la colaborare

Apropo.ro / 18.07.2007, 20:15
Basescu acuza guvernul de lasitate, dar îl invita la colaborare
Presedintele Traian Basescu a acuzat, miercuri, Guvernul de lasitate în legatura cu fundamentarea cresterii pensiilor, dar l-a invitat la colaborare, precizând ca exista solutii astfel încât marirea pensiilor sa nu afecteze dezvoltarea tarii. Basescu a anuntat ca a promulgat legea

Presedintele Traian Basescu a acuzat, miercuri, Guvernul de lasitate în legatura cu fundamentarea cresterii pensiilor, dar l-a invitat la colaborare, precizând ca exista solutii astfel încât marirea pensiilor sa nu afecteze dezvoltarea tarii.

Basescu a anuntat ca a promulgat legea prin care pensiile sunt marite, dar a tinut sa sublinieze ca raspunsul primit de la Guvern, în legatura cu solicitarea sa referitoare la fundamentarea economica a cresterii pensiilor l-a dezamagit.

„M-a dezamagit profund abordarea pe care Guvernul a avut-o în raspunsul la scrisoarea mea, abordare diletantista care arata lipsa de responsabilitate”, a spus Basescu.

El a mentionat ca aplicarea legii prin care pensiile vor fi crescute va însemna un deficit total în Bugetul Asigurarilor sociale de stat pâna în 2013 de mai mult de 30 miliarde euro, suma echivalenta cu cea care va fi primita de România, în aceeasi perioada, de la UE pentru dezvoltare.

Mediafax