Basescu cere sustinere pentru uninominal

Apropo.ro / 29.01.2008, 17:08
Basescu cere sustinere pentru uninominal
Traian Basescu le-a trimis scrisori tuturor liderilor partidelor parlamentare, pentru a le cere sa sustina adoptarea votului uninominal majoritar in doua tururi de scrutin.

Presedintele Traian Basescu le-a trimis, marti, scrisori tuturor liderilor partidelor parlamentare, pentru a le cere sa sustina adoptarea votului uninominal majoritar in doua tururi de scrutin, au confirmat pentru MEDIAFAX reprezentanti ai tuturor formatiunilor politice parlamentare.

Conform acestora, presedintele Basescu saluta initiativa partidelor de a stabili ca prim obiectiv al sesiunii parlamentare adoptarea legii votului uninominal. El mentioneaza rezultatele referendumului din 2007 pentru introducerea votului uninominal majoritar in doua tururi de scrutin, care, in opinia sa, obliga partidele parlamentare sa isi asume vointa cetatenilor.

In finalul scrisorii, seful statului isi exprima speranta ca partidele nu vor desconsidera vointa cetatenilor si ca vor sustine sistemul de vot uninominal supus de el aprobarii populare, la referendum.

Citeste mai mult la Mediafax