Basescu: Declararea independentei Kosovo, ilegala

De: Dragos Tanase / 18.02.2008, 18:42
Basescu: Declararea independentei Kosovo, ilegala
Presedintele Traian Basescu a spus, luni, ca declararea unilaterala a independentei Kosovo este un act pe care Romania il considera "ilegal".

Presedintele Traian Basescu a spus, luni, la inceputul intalnirii cu reprezentantii partidelor parlamentare, ca declararea unilaterala a independentei Kosovo este un act pe care Romania il considera "ilegal" si a precizat ca orice comparatie intre Kosovo si Romania este lipsita de fundament.

Basescu le-a spus reprezentantilor partidelor ca pozitia Romaniei fata de problema Kosovo, exprimata la Consiliul European din decembrie 2007, precum si pozitiile exprimate pe acelasi subiect de catre seful statului si premier raman neschimbate.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro

Intalnire Basescu – partide pe tema Kosovo

Presedintele Traian Basescu a invitat liderii partidelor parlamentare, luni, la ora 16.00, pentru discutii legate de evenimentele Kosovo, au declarat, pentru Mediafax, surse oficiale.

Toate partidele parlamentare au acceptat invitatia presedintelui Traian Basescu, la intalnire urmand sa participe: Mircea Geoana, Titus Corlatean (PSD), Daniela Popa (PC), Emil Boc (PDL), Corneliu Vadim Tudor, Lucian Bolcas, Ilie Ilascu (PRM), Marko Bela, Kelemen Hunor (UDMR).