Băsescu, despre căsătoriile gay: „Fiecare e liber să facă ce vrea cu viața lui”

Apropo.ro / 16.06.2013, 15:00
Băsescu, despre căsătoriile gay:
Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV, întrebat dacă este de acord cu căsătoriile gay, că "fiecare este liber să facă ce vrea cu viața lui"

Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea „După 20 de ani” de la ProTV, întrebat dacă este de acord cu căsătoriile gay, că „fiecare este liber să facă ce vrea cu viața lui” și că, dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie „este problema lor”.

Fiecare este liber să facă ce vrea cu viața lui. Dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, este problema lor. Eu însă sunt creștin ortodox și respect perceptele creștinismului și ale ortodoxiei. Alții poate au alte percepte. Este problema lor„, a afirmat președintele Băsescu, duminică, în emisiunea difuzată de PRO TV.

De asemenea, el a subliniat că reglementarea acestei probleme prin interdicții incluse în Constituție este „o mare greșeală”, deoarece „nu se știe ce evoluții vor fi”.

„Eu sunt de acord cu libertatea fiecărui om să facă ce vrea cu viața lui, inclusiv această libertate, pentru că ce facem fiecare între pereții casei noastre este problema noastră. Și a intra în această zonă, a o reglementa cu interdicții prin Constituție, este o mare greșeală. Avem un Cod civil care spune ce înseamnă familia, care reglementează relațiile și nu se știe ce evoluții vor fi. Nu treci în Constituție ceva ce mâine s-ar putea să fie modificat„, a mai spus șeful statului Traian Băsescu.

Citește mai multe detalii despre declarațiile lui Traian Băsescu despre căsătoriile homosexuale, pe Mediafax.ro