Basescu l-a numit pe Dan Motreanu ministru al Agriculturii

Apropo.ro / 06.12.2006, 15:30
Basescu l-a numit pe Dan Motreanu ministru al Agriculturii
Președintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a liberalului Dan Motreanu în funcția de ministru al Agriculturii, a anunțat, miercuri, consilierul prezidențial Adriana Saftoiu. Saftoiu a precizat ca premierul Calin Popescu Tariceanu i-a trimis

Președintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a liberalului Dan Motreanu în funcția de ministru al Agriculturii, a anunțat, miercuri, consilierul prezidențial Adriana Saftoiu.

Saftoiu a precizat ca premierul Calin Popescu Tariceanu i-a trimis marți președintelui hârtiile privind numirea lui Motreanu în funcție. Ea nu a putut preciza când va depune juramântul Motreanu.

Întrebata care este poziția oficiala a Președinției referitoare la numirea noilor miniștri, Adriana Saftoiu a raspuns: „Președintele își va putea prezenta decizia dupa finalizarea discuțiilor între partidele aflate la guvernare”.

Motreanu preia postul ramas vacant dupa revocarea liberalului Gheorghe Flutur. Înlocuirea nu necesita aprobarea Parlamentului, pastrându-se configurația politica a Guvernului. Flutur a fost revocat din funcție la cererea premierului Tariceanu, dupa ce a înființat Grupul pentru unitatea PNL care a inițiat discuții cu Platforma liberala a lui Theodor Stolojan.

Liberalul Dan Motreanu a declarat, cu puțin timp înainte de acest anunț, ca ar putea sa renunțe la candidatura la Ministerul Agriculturii pentru ca PD nu își respecta promisiunile privind investirea miniștrilor și nu se delimiteaza de Platforma liberala.

În timpul unei pauze a întâlnirii de miercuri dimineața de la Guvern între liderii PNL și PD, Motreanu s-a declarat dezamagit de faptul ca democrații nu au respectat înțelegerile agreate la ședința CNC Alianței de luni seara.

„Este regretabil ca în Alianța lucruri pe care le hotarâm astazi, mâine cei de la PD nu le mai recunosc, fapt care arata ca este foarte greu sa mai existe o buna colaborare cu democrații”, a spus secretarul general al PNL.

El este nemulțumit și de faptul ca PD se amesteca în interiorul PNL prin nedelimitarea clara fața de cei care sunt în afara partidului, respectiv de membrii Platformei liberale.

„Aceasta dovedește ca PD cauta soluții în cu totul alta parte decât în Alianța sau în coaliție. Consider ca ceea ce se întâmpla în PNL trebuie sa se rezolve numai în interiorul partidului și ar fi fost șanse serioase ca acest lucru sa se întâmple daca PD nu s-ar fi implicat lasând impresia ca îi susțin pe platformiști”, a afirmat Motreanu.

El a adaugat ca aceasta atitudine a PD îl determina sa se gândeasca „serios” daca sa accepte sau nu postul de ministru al Agriculturii, pentru ca, daca ar accepta, i-ar putea avea colegi în Guvern pe cei care nu își țin promisiunile.

„Pâna joi, la Delegația permanenta a PNL, aștept de la colegii democrați sa-și reconsidere poziția. Daca nu se va întâmpla așa, prefer sa nu am asemenea colegi și sa ma retrag și din CNC al Alianței”, a precizat Dan Motreanu.

Mediafax