Basescu: La un an de la aderare, Romania nu stie incotro se indreapta

Apropo.ro / 30.11.2007, 20:39
Basescu: La un an de la aderare, Romania nu stie incotro se indreapta
Traian Basescu a declarat in discursul de la Cotroceni ca, la un an de la intrarea in UE, pare ca Romania nu stie incotro se indreapta.

 

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, in discursul rostit la Cotroceni, la receptia de Ziua Nationla, ca, la un an de la intrarea in Uniunea Europeana, pare ca Romania nu stie incotro se indreapta.

Potrivit lui Basescu, sarbatoarea nationala nu este traita in Romania cu intensitatea cu care zilele nationale sunt traite in alte tari. El a precizat ca sunt trei motive care explica aceasta realitate, care, pentru a fi depasite, trebuie recunoscute.

"Primul motiv este dat chiar de incapacitatea oamenilor politici de a oferi o viziune clara despre viitorul nostru ca natiune. Dupa primul an de cand suntem membrii ai Uniunii Europene, pare ca Romania nu stie incotro se indreapta", a spus Basescu.

In opinia sefului statului, este urgenta necesitatea regandirii "in mod responsabil" a sensului evolutiei Romaniei, indiferent de preferentile politice.

"Al doilea motiv este ca exista romani care, in Europa, sunt obligati sa sufere de pe urma faptului ca sunt romani, din motive pe care nu vreau sa le reamintesc aici", a afirmat Basescu.

Â