Basescu o da la intors cu cei 20% care trebuiesc trimisi in somaj

De: Marian Andrei / 01.08.2009, 11:53
Basescu o da la intors cu cei 20% care trebuiesc trimisi in somaj
Consilierul Valeriu Turcan a precizat ca Traian Basescu s-a referit doar la functionarii din administratia publica

Presedintele Traian Basescu declarase joi ca 20% din angajatii din aparatul de stat ar trebui sa fie dati afara. Reducerea, calculata la toti bugetarii, era echivalenta cu disponibilizarea a aproximativ 300.000 de oameni.

Ieri insa, consilierul prezidential Valeriu Turcan a precizat ca Traian Basescu s-a referit doar la functionarii din administratia publica si din agentiile guvernamentale, ceea ce ar insemna concedierea a "doar" 22.000 de bugetari.

Desi nu se stie numarul exact al angajatilor agentiilor aflate in subordinea statului si nici care este salariul mediu al angajatilor acestora, este greu de estimat care ar fi suma care se doreste a fi salvata prin aceste disponibilizari.

La sfarsitul anului 2008, statul avea in subordine 256 de agentii guvernamentale. Printre cele mai "exotice” agentii se numara Oficiul National al Denumirilor de Origine pentru Vinuri si alte produse Viniviticole, Agentia Romana pentru Salvare de Vieti Omenesti pe Mare, Oficiul National pentru Cultul Eroilor, Centrul National de Arta "Tinerimea Romana”, pe al carui site nici macar nu aflam cine face parte din conducere, ce face, doar ce ar trebui sa faca.

Citeste mai mult despre "nuantarea" adusa de Valeriu Turcan declaratiilor presedintelui, pe gandul.info.