Basescu: Petrom a marit pretul la motorina pentru ca are monopol

Apropo.ro / 15.11.2011, 11:55
Basescu: Petrom a marit pretul la motorina pentru ca are monopol
Presedintele i- raspuns astfel directorului general al Petrom, care afirmase ca preturile au fost crescute pentru ca exista cerere

„Nu intotdeauna ne place ce ne face Petrom-ul. Spre exemplu, mie nu mi-a placut doamna directoare Mariana Gheorghe, iesita in plina campanie agricola sa spuna «Am marit pretul la motorina, desi a scazut pretul la titei pe plan mondial», cu explicatia «Pentru ca este cerere». Iar explicatia corecta era alta: nu, pentru ca aveti monopol, doamna Mariana Gheorghe, da? (…) Are monopol pe resursele de titei ale tarii si scoate cu 16 dolari”, a declarat Traian Basescu.

Basescu a explicat insa si de ce „accepta” aceasta situatie: „Dar realitatea ramane: managementul, banii pe care i-a produs Petromul, de cand s-a privatizat, pentru bugetul de stat sunt de cateva sute de ori mai multi decat cand Petromul era al statului, pentru ca de acolo fura toata lumea”.

Profitul net al Grupului Petrom s-a dublat in primele noua luni, la 2,921 miliarde lei (694,5 milioane euro), depasind castigul record de anul trecut (2,19 miliarde lei), iar vanzarile au crescut cu 23%.