Basescu: Romanii au dreptul la un ministru imaculat

Apropo.ro / 17.01.2008, 09:39
Basescu: Romanii au dreptul la un ministru imaculat
Presedintele Traian basescu a declarat, miercuri, ca nu este ostil Noricai Nicolai, dar considera ca romanii au dreptul la un ministru al Justitiei "imaculat".

Presedintele Traian basescu a declarat, miercuri, ca nu este ostil Noricai Nicolai, dar considera ca romanii au dreptul la un ministru al Justitiei "imaculat", apreciind ca unele din actiunile senatorului sunt incompatibile cu acest deziderat.

"Dincolo de faptul ca oamenii au stat mai mult sau mai putin in puscarie urmare a actiunilor doamnei Norica Nicolai, dansa trebuie sa inteleaga ca in persoana presedintelui Romaniei nu are un om ostil. Eu nu sunt ostil Noricai Nicolai, doar consider ca romanii au dreptul la un ministru al Justitiei imaculat din punct de vedere profesional si moral", a spus Basescu.

El a adaugat ca i se pare incompatibil acest lucru cu cateva actiuni "de notorietate" ale Noricai Nicolai.

Seful statului mentionat in acest sens incidentul din 2007 de la Senat cu nepoata Noricai Nicolai.

Basescu a amintit si de "incidentul din 1987, cand (Norica Nicolai – n.r.) a incalcat cateva reguli de deontologie profesionala, daca nu si legi", el precizand ca actualul senator liberal a modificat, potrivit formularii din mapa profesionala, un mandat de arestare. "Sigur, in documentele din mapa profesionala se vorbeste de modificare, dar de fapt termenul corect este falsificarea unui mandat de arestare", a spus Basescu.

Presedintele a declarat ca Norica Nicolai a incalcat dreptul la aparare al unui cetatean in baza mandatului falsificat. "Acelasi cetatean a fost incarcerat fara a se pune in miscare actiunea penala", a adaugat Basescu.

El s-a referit si la "reprezentarea ilegala si punerea de concluzii in mod ilegal intr-un proces de adoptie, in favoarea unui cetatean strain", de catre Norica Nicolai.