Basescu solicita respectarea angajamentului privind ANI

Apropo.ro / 20.12.2006, 17:08
Basescu solicita respectarea angajamentului privind ANI
Președintele Traian Basescu a rostit, miercuri, în ședința Camerelor reuniteconsacrata aderarii la UE un discurs la finalul caruia a solicitat Legislativului respectarea, pâna la sfârșitul anului, a angajamentului asumat de România privitor



Președintele Traian Basescu a rostit, miercuri, în ședința Camerelor reuniteconsacrata aderarii la UE un discurs la finalul caruia a solicitat Legislativului respectarea, pâna la sfârșitul anului, a angajamentului asumat de România privitor la legea de înființare a ANI.

„Noi toți spunem ca vom fi un partener, o țara membra UE care își va respecta angajamentele. Vreau sa va spun, fara a intra în niciun fel de detalii, ca am auzit în timpul Consiliului European de la Bruxelles urmatoarea remarca: «Se vede ca am fost de acord sa intre România în UE și România a facut slow-down – nu și-a respectat angajamentul legat de Agenția Naționala de Integritate»”, a spus Basescu, adresându-se președintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu și plenului celor doua Camere.

El a menționat ca are „marea rugaminte” ca în cele câteva zile care au mai ramas din anul 2006 „sa dam o proba a seriozitații noastre”. „În cele câteva zile care au mai ramas, sa dam o proba a seriozitații noastre cu total respect pentru punctul de vedere al Parlamentului pentru forma pe care aceasta legea trebuie sa o aiba”, a spus Basescu.

În discursul rostit în fața Parlamentului, Basescu s-a referit la importanța aderarii României la UE, moment pe care l-a apreciat ca fiind un pas în procesul de integrare europeana și de modernizare a României. Șeful statului a subliniat ca România trebuie sa faca eforturi pentru a-și maximiza beneficiile statutului de membru al Uniunii Europene și a insistat asupra faptului ca reformele în domeniile cheie trebuie sa continue.

Mediafax