Basescu: Un tratat de frontiera cu Moldova este „inutil”

Apropo.ro / 15.05.2009, 12:39
Basescu: Un tratat de frontiera cu Moldova este
Traian Basescu considera semnarea unui tratat de frontiera drept o conditionare pusa de puterea de la Chisinau

Presedintele Traian Basescu considera "inutila" semnarea unui tratat de frontiera intre Romania si Republica Moldova, care este, potrivit sefului statului, o conditionare ce a fost pusa de puterea de la Chisinau pentru semnarea unui acord intre cele doua tari privind micul trafic de frontiera.

Traian Basescu a declarat ca sunt "de neinteles" reticentele si conditiile puse de Guvernul de la Chisinau pentru realizarea acordului privind micul trafic la frontiera dintre cele doua tari.

"Din pacate, Republica Moldova conditioneaza semnarea acestui acord de semnarea tratatului de frontiera. Cine isi imagineaza ca un sef de stat roman va semna un tratat in care sa consfinteasca pactul Ribbentrop-Molotov? Doar o minte care nu intelege ce inseamna responsabilitatea sefului statului roman. Dupa 1990, Romania a semnat un acord de recunoastere a frontierei fostei Uniuni Sovietice. Republica Moldova este mostenitoarea acestei frontiere, deci consider inutila semnarea unui tratat de frontiera care sa faca din seful statului roman un partener al lui Ribbentrop si Molotov", a afirmat Basescu.

Citeste declaratiile lui Traian Basescu referitoare la semnarea unui tratat de frontiera cu Republica Moldova, la Mediafax