Bătaia cu șobolani, parte dintr-un festival spaniol (Video)

Apropo.ro / 24.06.2013, 17:00
Bătaia cu șobolani, parte dintr-un festival spaniol (Video)
Să te lovească peste față un șobolan mort nu este unul dintre lucrurile cele mai plăcute din lume. Totuși, spaniolii au o tradiție în acest sens.

Bătaia cu șobolani morți sau „Batalia de Ratas” are loc în fiecare an, în ultima dumincă a lunii ianuarie, în El Puig, un oraș la nord de Valencia, Spania.

Aceasta este una dintre cele mai ciudate sărbători ale spaniolilor, ba chiar din lumea întreagă. Localnicii și turiștii se adună în piața centrală pentru a participa la un fel de pinada locală. Doar că decorațiunile imense nu sunt pline doar cu dulciuri sau alte minunății, ci și cu șobolani morți.

 


 

Totuși, nici ei nu sunt atât de nebuni să atingă rozătoarea moartă, ci este înlocuită cu unele special realizate pentru această ocazie, care să semene perfect cu originalul.

Festivalul Sant Pere este celebrat în El puig de multe secole, și oarecum de curând au introdus și rozătoarele ca atracție.

Deși bătaia cu șobolani a fost interzisă de autorități în 2012, iar cei care militează pentru drepturile animalelor s-au opus, populația a continuat să păstreze tradiția.