Bătaie ca în filme, într-o pădure din Rusia (Video)

De: Marian Andrei / 25.04.2012, 16:00
Bătaie ca în filme, într-o pădure din Rusia (Video)
Lupta ecologiștilor pentru salvarea pădurii Tsagovskom a degenerat, ajungându-se până la bătăi violente cu forțele de ordine.

Începând cu 7 aprilie, mai mulți ecologiști care protestează împotriva defrișării pădurii Tsagovskom pentru construirea unei autostrăzi, au campat pe locul unde va trece viitoarea autostradă. Activiștii, care au instalat corturi, spun că în fiecare zi vor fi prezente cel puțin 10 persoane, pâna la plecarea muncitorilor și a utilajelor.

Disputa dintre cele două părți a atins, sâmbătă, punctul maxim (de pâna acum), în momentul când au fost chemate forțele de ordine. Ecologiștii au reclamat că muncitorii efectueză lucrări neautorizate, iar ultimii că nu sunt lăsați să-și facă treaba. În loc ca sosirea forțelor de ordine să rezolve diferendul, a urmat o bătaie generală, dupa cum puteți vedea:

Omor intre politisti si protestatari in Tsagovskom, Rusia de pe tare.ro

Pădurea Tsagovskom, situată în regiunea Moscova, avea încă din 1982 statutul de arie de protecție specială și mulți dintre locuitorii orașului Zhukovsky, aflat în zonă, cred că proiectul va afecta negativ ecosistemul și infrastructura orașului.