„Bătaie” pe bilete la concertul divei virtuale Hatsune Miku (Video)

Apropo.ro / 13.03.2012, 12:24
Biletele celor patru concerte ale divei virtuale Hatsune Miku, pe care le va susține în Tokyo, Japonia, s-au vândut "ca pâinea caldă".

În Țara Soarelui Răsare oamenii par a fi veniți de pe altă lume și acest lucru se poate observa mai în toate domeniile sociale, economice, financiare ș.a.m.d.

Simțul civic al niponilor și calmitatea cu care au tratat un dezastru natural a șocat o întreagă planetă.

Modul în care tinerii lor protestează prin stilurile vestimentare Harajuku, deoarece nu au acces în discoteci sau cluburi decât de la 18 ani în sus și multe altele, a devenit un trend foarte apreciat de occidentali iar lista poate continua, însă astăzi vom vorbi despre Hatsune Miku, diva virtuală care dă spectacole cu casă închisă și care nu duce lipsă de fani.

Hatsune Miku nu este o persoană reală, ci un program creat de Crypton Future Media. Datorită personalității sale animate, publicul o adoră iar vocea sa unică este combinația vocilor a peste 20 de artiști, datorită software-ului Yamaha Vocaloid.

Nu putem spune concret câți fani are Hatsune Miku însă numărul acestora este de ordinul zecilor sau chiar sutelor de mii, pe plan global.

Trend-ul acestui stil de muzică este ascendent amintindu-ne de primele melodii lansate de Cher cu efectul său digital și observând cum a evoluat piața muzicală odată cu descoperirile tehnologice realizate în ultimii 10 ani.

Pentru cei pasionați de artiști vocaloizi precum Hatsune Miku, care necesită un software comercial care vine la pachet cu o bază de date cu voci ale mai multor artiști, există și o variantă gratuită, utaloizii, care sunt creați cu ajutorul soft-ului de sintetizare vocală UTAU-Synth, disponibil atât pentru Windows cât și pentru Mac.

Utauloizii pot fi creați folosind baze audio de date cu voci înregistrate de diverși utilizatori, daca cele 50 cu care vine soft-ul nu sunt suficiente, iar cea mai cunoscută bază de voci este Kasane Teto.