Bataie pe Gabi Popescu

Apropo.ro / 08.01.2002, 08:27
Bataie pe Gabi Popescu
Aflînd despre întîlnirea de duminica seara dintre Victor Piturca si Gabi Popescu, presedintele Nationalului, Gino Iorgulescu, l-a atacat pe managerul Stelei Duminica seara, managerul general al Stelei, Victor Piturca, s-a întîlnit cu mijlocasul "bancarilor", Gabi Popescu, în tentativa de


Aflînd despre întîlnirea de duminica seara dintre Victor Piturca si Gabi Popescu, presedintele Nationalului, Gino Iorgulescu, l-a atacat pe managerul Stelei

Duminica seara, managerul general al Stelei, Victor Piturca, s-a întîlnit cu mijlocasul „bancarilor”, Gabi Popescu, în tentativa de a-l aduce în Ghencea pe jucatorul în vîrsta de 29 de ani. Partile nu au discutat vreo suma sau vreun detaliu contractual, antrenorul Stelei încercînd doar sa-l convinga pe Popescu de oportunitatea unui transfer la gruparea „ros-albastra”.

„Sînt într-un moment de cumpana al carierei mele si trebuie sa ma gîndesc foarte bine ce fac. Am o vîrsta la care nu mai e loc de experimente. Am învatat din greseala pe care am facut-o cînd m-am dus la Dinamo, transfer care m-a dat înapoi cu doi ani. Pe de alta parte, la National am fost ajutat foarte mult atît de Olaroiu, cît si de presedintele Iorgulescu, si îmi este greu sa plec acum, la jumatatea drumului”, a explicat Gabi Popescu.

Chiar daca fotbalistul are contract cu clubul pîna în 2003, se pare totusi ca în angajamentul sau cu „bancarii” exista un act aditional prin care Popescu, care a ajutat cu o anumita suma de bani clubul, poate parasi gratis echipa în cazul în care nu i se returneaza datoria. Pe aceasta clauza se pare ca marseaza si Piturca, cel care spera sa-l obtina pe ex-spaniol fara nici un ban, oferindu-i apoi un salariu substantial.

Atitudinea managerului Stelei i-a înfuriat pe oficialii din Cotroceni, presedintele Gino Iorgulescu cerîndu-i ieri telefonic antrenorului campioanei sa înceteze în a-l mai cauta pe Gabi. „Am avut mai devreme o convorbire cu Piturca si sper ca lucrurile s-au lamurit. Eu l-am sunat de fapt si înainte de Anul Nou, cînd de asemenea s-a întîlnit cu Popescu, i-am spus sa renunte, dar vad ca tot insista. Am crezut ca a fost o întîmplare, dar vad ca dînsul, în postura de manager al unui club de Divizia A, nu cunoaste regulamentele. Gabi Popescu are contract pîna în 2003 cu FC National si, mai mult, are o clauza în care se specifica faptul ca poate pleca numai în strainatate”, a explicat Iorgulescu.

Presedintele „bancarilor” nu exclude posibilitatea de a depune un memoriu la Liga împotriva Stelei. De asemenea, Iorgulescu se îndoieste de posibilitatile financiare ale campioanei de a-l achizitiona pe unul dintre cei mai buni mijlocasi al turului. „Steaua sa dea întîi banii pe Neaga si apoi sa se apuce de transferuri. Sau vor sa procedeze cu Gabi asa cum au facut cu Radu Niculescu si cu Vladoiu. Sa-l tina pîna în vara, sa se foloseasca de el si sa-l arunce invocînd tot felul de pretexte?”, a încheiat presedintele Nationalului.

Victor Piturca a recunoscut ca s-a întîlnit cu Gabi Popescu. „Am discutat cu el si înainte de Sarbatori, si acum. Mi-a spus ca are în contract o prevedere conform careia poate pleca în orice moment la alta formatie, deci poate trata oricînd cu cine vrea, fara acordul clubului. Nici nu l-as fi abordat daca nu era clauza asta, pentru ca eu nu as fi vorbit cu conducerea Nationalului. Gino sa faca reclamatie unde vrea, nu ma poate obliga sa nu discut cu cineva!”, a replicat managerul Stelei.

„Nu stiu daca domnului Piturca i-ar conveni sa ma apuc eu acum sa dau telefoane si sa contactez jucatorii cu care se afla sub contract. Nicaieri în lumea asta nu poti sa tratezi cu un fotbalist, ignorînd clubul de care acesta apartine cu acte”

Gino Iorgulescu, presedintele Nationalului

„Probabil ca Gino Iorgulescu a trecut printr-o perioada mai proasta dupa Sarbatori. Zilele astea, cu bautura multa, l-au afectat. Si e culmea culmilor sa vorbeasca tocmai el despre bani si datorii”

Victor Piturca, antrenorul Stelei
sursa:www.prospoprt.ro