Băuturi energizante și sănătoase pe care le poți prepara acasă

Apropo.ro / 03.03.2015, 16:00
Băuturi energizante și sănătoase pe care le poți prepara acasă
Dacă simți că simpla cafea de dimineață nu îți oferă energia de care ai nevoie pentru a porni ziua cu dreptul, atunci îți oferim câteva idei de băuturi sănătoase.

Un boom de energie de la orele dimineții îți vor da starea de bine de care vei avea nevoie restul zilei. Băuturi sănătoase pe care le poți prepara acasă, și care nu îți vor afecta silueta.

1. Guarana

Îți oferă energie și suplimentele de care coprul tău are nevoie. Se găsește și sub formă de pudră pe care o poți introduce în smoothie-ul tău favorit. Adio cafea, zaharuri și alte ingrediente periculoase.

2. Fructele Goji

Au capacitatea de a-ți oefri un plus de energie. Acestea pot fi consumate și pe parcursul zilei, când mai simți nevoia unei mici gustări.

3. Ceaiul verde

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți și o varietate de alte vitamine și minerale care te vor trezi de îndată. Câteva căni pe zi, în jur de 3, în care poți adăuga șu un cub de gheață, te vor ajuta să fii fresh și cu silueta divină. Dacă poți, bea ceaiul fără adaus de zahăr sau miere.

4. Smoothie verde

Pune într-un blender măr verde cu nap, spanac și castravete. Adaugă ceai verde sau apă. Băutura rezultată va fi una dulceagă, sănătoasă și vitaminizantă. Este și sățioasă. Dacă o vrei mai dulce poți adăuga câteva goji sau zmeură.

poza

5. Ginseng

Este bun atunci când ești stresat și obosit, dar și dacă dorești să-ți îmbunătățești sistemul imunitar. Poți consuma ginsengul sub formă de ceai, pastile naturale sau ras în salate sau alte preparate.

6. Spirulina

Este din alge și plină de nutrienți. Se găsește sub formă de pudră pe care o poți amesteca cu apă sau cu smoothie-ul favorit. Face echipă bună cu guacamole, pentru că îi mărește numărul de nutrienți din compoziție.

7. Semințe de Chia

Au cel mai mare și valoros conținut nutrițional. Semințele de Chia au o concentrație mai mare de acizi grași omega 3 decât peștele, mai multe proteine decât soia, mai mult calciu decât un pahar de lapte și mai multe fibre decât semințele de in. Acestea erau consumate de azteci, mayași și incași. Oferă senzația de sațietate și sunt ideale în diete.

8. Ouăle

Un ou are în jur de 6 gr proteine, dar și o doză bună de vitamine. Un ou pe zi îți asigură necesarul de energie astfel încât nu vei mai simți nevoia de a bea o cafea. În orice mod le-au prepara, efectul este garantat.

9. Quinoa

Conține o formă bună de carbohidrați, are proteine și un indice glicemic scăzut. Pot fi puse într-un piure de cartofi și goji. Pot fi folosite în înlocuirea budincii de ovăz, în supe, sosuri, salate, etc. Din quinoa sub formă de făină se pot face batoane exandate, ideale pentru masa de dimineață.

10. Pepenele roșu

Conține multă apă, puțin zahăr, te va hidrata și îți va da senzație de sațietate. Câteva bucăți de pepene roșu cu un iaurt simplu (apă la nevoie), amestecate în blender vor deveni băutura delicioasă și energizantă de care ai nevoie.