BCR începe să vândă locuințele restanțierilor

De: Marian Andrei / 22.08.2012, 09:39
BCR începe să vândă locuințele restanțierilor
BCR se transformă într-un mare vânzător de locuințe, punând deja la vânzare peste 600 de case și apartamente pentru a-și recupera creanțele de la clienții care nu-și mai pot plăti ratele.

În majoritatea cazurilor este vorba despre executări silite, însă sunt și situații în care clientul decide voluntar să-și vândă proprietatea, iar banca îl susține pentru a găsi cumpărător și a-și putea acoperi datoriile.

Potrivit datelor postate pe propriul portal de valorificare a garanțiilor aduse de clienți, BCR încearcă să vândă în prezent peste 400 de apartamente și circa 220 de case situate în toate colțurile țării. Prețurile locuințelor însumează circa 30 mil. euro fără TVA, proprietățile din ofertă fiind foarte diverse, de la case din chirpici  și garsoniere modeste la apartamente cu trei și patru camere și vile cu două etaje și nouă camere.

Accelerarea valorificării garanțiilor aferente creditelor cu probleme, atât pe zona de retail, cât și la corporate se datorează paptului că creditele neperformante au ajuns să reprezinte un sfert din totalul portofoliului BCR.