Beach Body! Cum să ai un corp de invidiat în cel mai scurt timp

Apropo.ro / 10.07.2018, 12:03
Beach Body! Cum să ai un corp de invidiat în cel mai scurt timp
Oficial suntem în plină vara, aşa că punem deja în aplicare planurile de a merge la piscină, la plajă sau de a practică sporturi acvatice. Chiar dacă nu arătăm perfect şi nu avem foarte multă încredere în corpul nostru, cu puţină determinare şi consecvenţă, putem ajunge la rezultate optime. Este nevoie de o ora pe zi de sport la o intensitate optimă pentru a obţine rezultate dorite, evident cu o încălzire în prealabil şi dublarea programului printr-o dietă optimă, bazată pe consumul de fructe, legume şi hidratare. Înainte de orice, ai grijă să îţi păstrezi concentrarea, să fii atentă la corpul tău (nu-i forţa limitele!), să fii echipată corespunzător.

Opţiunile sunt multiple de la jogging, la yoga, la exerciţii individuale cu greutatea corpului, până la sporturi de echipa. Acestea sunt bune doar pentru menţinerea unei bune condiţii fizice dar ajută şi la psihic, la relaxare, competivitate şi încredere în sine. În plus, sunt de obicei şi mai distractive decât sportul individual. Unul dintre aceste programe este Zumba, un exemplu bun de activitate fizică care, pe lângă porţia de cardio necesară zilnic, ne oferă în plus şi distracţie, reprezentând o activitate propice pentru socializare.

Zumba îmbunătăţeşte postura, flexibilitatea, metabolismul, forţa şi rezistenţa, arde caloriile şi grăsimile, măreşte rezistenţa corpului la efort, iar practicată cu regularitate, optimizează activitatea cardiovasculară. Exerciţiile executate continuu constituie un antrenament intens şi sigur din punct de vedere al sănătăţii. Practicând Zumba vei avea o postura mai bună, un corp mai flexibil şi mişcări mai coordonate.

Zumba generează bună dispoziţie şi reduce anxietatea! Acest program de fitness, derivat din dans ajută la eliberarea de endorfine şi neurotrasmiţători care creează o stare de bine şi elimină hormonii de stres din corp, iar în completarea acestui efect vine şi creşterea stimei de sine prin îmbunătăţirea mişcărilor de dans şi a formei fizice. Zumba  lucrează toate grupele de muşchi într-o manieră benefică,atât pentru sănătate, cât şi pentru aspectul fizic. Astfel, vei avea întreg corpul tonifiat armonios, asemeni unui dansator profesionist!