Bebe Cotimanis – Ginecolog-şef în ”Doctori de mame”

Apropo.ro / 20.10.2008, 00:00
Bebe Cotimanis - Ginecolog-şef în ”Doctori de mame”
În noul serial de la Acasă TV, ”Doctori de mame”, Bebe Cotimanis schimbă radical macazul. Dacă în serialele anterioare s-a ocupat cu şantaje sau crime, acum e un medic ginecolog care a trecut printr-un divorţ urît şi care încearcă să îşi refacă viaţa alături de o colegă.

-Vă era dor de un personaj pozitiv?
”Doctori de mame” este al treilea proiect pentru Acasă TV după ”Lacrimi de iubire” şi ”Daria, iubirea mea”. Probabil, producătorii s-au gîndit că, dacă în primele două seriale am omorît două persoane, acum ar trebui să ajut la naşterea altora, pentru echilibrul natural al actorului Bebe Cotimanis. Oricum, privesc cu îngăduinţă şi simpatie toate personajele pe care le interpretez în teatru sau film şi încerc să le înţeleg.

– În realitate, aţi fi putut să lucraţi într-un spital vreodată?
Brâncuşi spunea că nu e greu să faci un lucru, greu e să ajungi în situaţia de a-l face… Nu mi-a dat niciodată prin cap să dau la Medicină, deşi îmi place foarte mult să ajut oamenii, cred că este o datorie a tuturor, şi aş interveni oricînd în caz de nevoie sau de accident, dar nu mi-ar fi plăcut să fiu medic, să fiu înconjurat de atîta sufe­rinţă şi durere.

”Nu mă voi recăsători niciodată”

– În serial, sînteţi un bărbat divorţat căruia îi este dificil să ia decizia să se recăsătorească. Şi în realitate aţi trecut printr-un divorţ…
Da… ca mai tot românul. Şi, dacă de un lucru sînt sigur, acela este că nu mă voi recăsători niciodată. Prietena mea înţelege asta şi se pare că acceptă, nu ştiu pentru cît timp, dar ştie că îmi place să fiu un om liber şi că la apariţia actelor fac alergie. În momentul cînd am divorţat, am simţit o eliberare nemaipomenită, deşi mi-a fost greu, dar am preferat să mă simt un om liber şi să îndur greul decît să am ceva călduţ şi permanent.

– Cum vă înţelegeţi cu copiii dvs. din realitate?
Ne înţelegem bine. Fratele meu, Mircea Cotimanis, i-a luat, împreună cu Irina Szasz, un interviu lui Dalai Lama. La întrebarea Irinei Szasz, dacă ar putea să spună ce crede că menţine Universul şi omul pe Pămînt, liderul spiritual al Tibetului a răspuns: gingăşia faţă de copii. Şi a explicat că, dacă ne iubim copiii, iar ei îşi iubesc copiii şi la rîndul lor aceştia îşi iubesc copiii, cu toţii ajungem să ne iubim. Pentru că axul lumii îl constituie gingăşia faţă de copii şi aici îmi permit să fiu de acord cu el. Ca o dovadă că mă înţeleg bine cu copiii mei, tocmai ce a venit fiica mea, Adela, la mine la filmări. Anul acesta, fiul meu, Matei, a intrat la şcoală în clasa întîi, şi – culmea culmilor – îi place, iar fiica mea, Adela, şi-a cumpărat o maşină, bănuiesc că tot pe banii mei…

– Ce faceţi în timpul liber? Gătesc, pescuiesc, stau de vorbă cu prietenii, punem lumea la cale, a doua zi renunţăm şi ne apucăm de alte proiecte şi tot aşa mai dăm vînt la roata vieţii.

– Care sînt superstiţiile dvs.?
Multe şi intime.

– Ce mîncaţi şi ce activitate fizică faceţi ca să arătaţi bine pentru seriale?
Pe perioada verii, stau la ţară şi fac mişcare într-una. Mă ocup cu tîmplăria, vopsitul şi cu hrănitul cîinilor – într-un cuvînt, am activitate încontinuu. Iar cînd se mai iveşte ocazia, ca acum, de exemplu, mă dreg cu o gustoasă ciorbă de burtă. Vara – tîmplărie, toamna – ciorbă de burtă…

– Pe lîngă actorie, aţi pus pe picioare şi o afacere.
Mi-am deschis o şcoală de machiaj profesionist care se numeşte Cotimanis Show Studio, unde cei interesaţi pot lua cursuri de machiaj, automachiaj şi cosmetică şi pot obţine atestate recunoscute.

– Revenind la actorie, de ce credeţi că vă iubesc telespectatorii avînd în vedere că nu aţi făcut mereu roluri pozitive?
Tocmai din acest motiv!

Doctori de mame – Duminică, 19.30, Acasă TV