Bebeluș născut cu o „coadă” de 14 cm, la Iași

Apropo.ro / 07.09.2012, 14:00
Bebeluș născut cu o
O ieșeancă a adus pe lume un bebeluș de 4,350 grame, dar care avea și o "coadă" de 14 centimetri lungime. Medicii au fost șocați.

O femeie de 34 de ani din Iași a născut miercuri noapte un băiețel ce prezenta o tumoră ce îi acoperea spatele și cu o lungime de 14 cm.

Tumora s-a dezvoltat în prelungirea șirei spinării, iar medicii au decis că trebuie operat.

Pacienta a născut prin cezariană, la 41 de săptămâni de sarcină. Această problemă s-ar fi putut vedea la ecografie, dar singura pe care femeia a făcut-o a fost în săptămâna a șasea a sarcinii, când încă nu se putea distinge. Am trimis bebelușul la Spitalul de Copii„, spune doctorul Răzvan Socolov, purtătorul de cuvânt al Maternității „Elena Doamna” din Iași.

Copilul a fost diagnosticat cu o formațiune tumorală la terminația coloanei vertebrale, mai exact între fese. Tumora este la prima vedere puțin vasculariată. În prezent, bebelușul este supus mai multor investigații medicale pentru a vedea dacă mai suferă și de alte malformații congenitale. Săptămâna viitoare, chirurgii pediatri vor încerca printr-o intervenție chirurgicală îndepărtarea acestei tumori„, spune doctorul Maricel Burlacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfânta Maria” din Iași, locul unde urmează să fie operat bebelușul.