Bebelusii sunt in pericol la tot pasul

De: Dragos Tanase / 04.02.2008, 12:34
Bebelusii sunt in pericol la tot pasul
Lotiunile, sampoanele si pudra de talc pentru bebelusi pot transmite compusi chimici potential toxici, precum ftalatii, in organismul copiilor.

Lotiunile, sampoanele si pudra de talc pentru bebelusi pot transmite compusi chimici potential toxici, precum ftalatii, in organismul copiilor, potrivit unui studiu.

Studiul realizat de Universitatea din Washington si institutul de cercetari din cadrul Spitalului de pediatrie din Seattle, demonstreaza ca bebelusii pe pielea carora mamele aplica produse de acest tip prezinta in urina o concentratie mai mare de ftalati decat sugarii care nu beneficiaza de astfel de "tratamente cosmetice".

Vezi ce mai spun cercetatorii pe Mediafax.ro

Despre ingijirea zilnica a bebelusilor

Bebelusii pot dezvolta probleme ale pielii daca sunt imbaiati complet prea des, potrivit unui studiu comandat de revista britanica Mother and Baby, informeaza dailymail.co.uk.

Numarul bebelusilor de astazi care dezvolta boli de piele, precum eczemele, este de doua ori mai mare decat cel din generatia parintilor lor.

Expertii dau vina pe faptul ca in zilele noastre bebelusii sunt imbaiati complet zilnic si recomanda parintilor sa faca baie copiilor de trei ori pe saptamana. Specialistii cred ca inainte de varsta la care incep sa se tarasca pe jos, bebelusii nu se murdaresc atat de mult incat sa justifice imbaierea completa zilnica.