Becali: Armenteros e ca si rezolvat, mai vine Dino Eze

Apropo.ro / 08.01.2008, 10:36
Becali: Armenteros e ca si rezolvat, mai vine Dino Eze
Gigi Becali spune ca transferul lui Emiliano Armenteros este "ca si rezolvat" si a precizat ca Steaua il va achizitiona si pe Dino Eze

Gigi Becali a declarat, luni seara, la emisiunea Special de la sport.ro, ca transferul jucatorului Emiliano Armenteros este "ca si rezolvat" si a precizat ca gruparea din Bulevardul Ghencea il va achizitiona pe mijlocasul nigerian Dino Eze, de la Gloria Buzau.

"Armenteros e ca si rezolvat. O sa mai vina si Dino Eze, de la Buzau. Se mai discuta pentru Pinto, dar pana la urma tot jucatorii din tara, pe care ii cunosti, e mai bine sa-i iei", a spus Becali.

Gigi Becali a mentionat ca marti dimineata se va intalni cu antrenorul Marius Lacatus, cu managerul sportiv Adrian Ilie si cu presedintele CA, Valeriu Argaseala, pentru a definitiva lotul care va pleca in stagiul de pregatire de la Valencia, din perioada 9-19 ianuarie. "Cei opt jucatori care vor pleca se duc la echipa a doua, daca nu le gasesc echipe. La vreo patru, cinci le-am gasit deja unele echipe din Romania si chiar din strainatate. Adi Ilie se ocupa sa poarte negocieri. In locul celor opt vin Radoi, Ghionea, Plesan, plus Habibou, plus Armenteros, sunt cinci. Cei care trebuie sa plece pot sa se duca si la Dinamo sau Rapid, nu ma intereseaza", a punctat Becali.

Totusi, Gigi Becali a spus ca informatiile privind trecerea lui Adrian Neaga, jucator pus pe lista de transferuri, la Rapid, sunt "speculatii". "L-am sunat pe Copos si l-am intrebat: «Il vrei pe Neaga?». «Nu, nu ma intereseaza», mi-a zis", a subliniat Becali.

Finantatorul stelist considera ca achizitionarea de jucatori straini este "o loterie". "Nu stii daca jucatorii din strainatate confirma, ca nu sunt asa, de mare valoare. Poti sa faci o incercare, o loterie. Imi garanteaza cineva ca daca iau un jucator cu 5 milioane, respectivul e de valoare? N-aveam nevoie de multi jucatori, ci de doi atacanti si un mijlocas. Adi Ilie se ocupa, dar el tine si la banii mei. I-am zis: «Ia un jucator de 3, 4, 5 milioane, dar sa fie de mare valoare. In vara, transferurile m-au costat 9 milioane si numai daca ii pun la socoteala pe Zapata si Emeghara si tot s-au scos banii", a adaugat Becali.

Gigi Becali a mai spus ca chilianul Sebastian Pinto i-a fost propus de varul sau, fostul impresar Ioan Becali. "El nu ia de la mine vreun ban cand aduce jucatori. Intai sa confirme jucatorul si negociem dupa aia. Giovani ce sa faca mai mult? Propune jucatori, iar eu ii aprob sau nu. Eu l-am aprobat pe Pinto, dar acum au venit alti impresari, care au spus ca jucatorul vrea nu stiu ce, ca taica-sau are jumatate din drepturi… M-am enervat si am lasat-o mai moale", a precizat finantatorul stelist.

Becali a mentionat ca nu distanta de opt puncte dintre Steaua si liderul CFR Cluj il sperie, ci jocul formatiei ardelene. "Nu ma sperie cele opt puncte distanta de CFR, ci jocul CFR-ului. Daca se mai si intaresc, va fi si mai greu. Oricum, ei nu au nici 10 la suta din averea mea. Inca n-am cumparat un varf de valoare, ca sa am incredere ca vom juca mai bine. Neaparat ne trebuie, altfel va fi ca pana acum", a subliniat Becali.

Gigi Becali a vorbit si despre situatia lui Valentin Badoi, care trebuie sa inapoieze bani clubului Steaua pentru a putea pleca la o alta echipa. "El avea salariu 170.000-180.000 si mi-a zis ca vrea 200.000 la semnatura, ca are nevoie, si apoi sa-i dau salariu doar 100.000. I-am dat 200.000. Acum spune ca de ce ii cer banii inapoi. Ca i-am dat la semnatura lui Badoi, marea vedeta, marele talent, si am gresit, ca apoi au venit si ceilalti jucatori ca vor avans", a precizat Becali.

Finantatorul stelist a anuntat ca pregateste o schimbare de imagine, el intentionand sa-si lase mustata la fel ca actorul Clark Gable in filmul Pe aripile vantului, in care a jucat rolul lui Rhett Butler. "O sa-mi las mustata, ca sa rad putin de jurnalisti si de analisti. Mi-a placut filmul Pe aripile vantului, de cum arata Clark Gable si imi las mustata ca a lui. Imi schimb look-ul. O sa mai apar in fata presei cand imi creste stufoasa, ca sa fie ca la Holywood. Am o poza cu mama in tinerete care semana cu Vivien Leigh (n.r. – interpreta rolului Scarlett O’Hara in filmul Pe aripile vantului)", a explicat Becali.