Becali il ataca violent pe Hagi

Apropo.ro / 20.08.2007, 09:16
Becali il ataca violent pe Hagi
Finanțatorul stelist Gigi Becali a declarat, duminica seara, la Sport.ro, ca antrenorul Gheorghe Hagi trebuie sa plece de la Steaua, daca nu îl va folosi pe capitanul Mirel Radoi ca fundaș la marcaj. "Daca nu-l baga pe Radoi fundaș la marcaj, el trebuie sa plece. Daca nu

Finanțatorul stelist Gigi Becali a declarat, duminica seara, la Sport.ro, ca antrenorul Gheorghe Hagi trebuie sa plece de la Steaua, daca nu îl va folosi pe capitanul Mirel Radoi ca fundaș la marcaj.

„Daca nu-l baga pe Radoi fundaș la marcaj, el trebuie sa plece. Daca nu ma asculta, sa plece și gata. Eject. Îi dau banii înainte pe un an și la revedere. Când era Olaroiu îi ziceam: «ba Oli hai sa intre ala» și ma asculta”, a spus Becali.

Becali a mai spus ca la meciul cu BATE Borisov, din manșa secunda a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, îi va da echipa scrisa pe hârtie antrenorului Gheorghe Hagi. „Cu BATE Borisov am sa-i dau echipa pe hârtie, cum a facut Berlusconi. O sa-i zic asta e echipa, pentru ca nu pot sa-mi bat joc de banii mei și de jucatori. Care e rolul lui Hagi? sa antreneze echipa”, a adaugat Becali.

Gigi Becali a menționat ca daca Hagi nu i-ar fi fost naș, nu ar fi acceptat sa treaca peste cuvântul sau și considera ca faptul ca tehnicianul nu a respectat ceea ce i-a cerut este o „bataie de joc”. „Dintotdeauna am zis: «Nu ma implic sa fac echipa». Dar când vreau un jucator în echipa, atunci așa sa fie. De banii mei nu-și bate nimeni joc. Daca Hagi nu era nașul meu și era altcineva, nu mai venea la București cu echipa. Daca era altul, nu-i treceam cu vederea. Accept prima data pentru ca e nașul meu, dar a doua oara nu mai accept bataie de joc. Mi-e jena de familie, dar a doua oara nu mai face”, a spus Becali.

Becali, care a plecat de la stadionul din Cluj dupa ce arbitrul a acordat penalti pentru CFR, a menționat ca a vrut sa plece înca dinaintea partidei, dupa ce a vazut ca Mirel Radoi va juca tot în linia mediana. „I-am spus ca vreau ca Radoi sa joace fundaș de marcaj. «Gica, nu vreau altceva, te rog frumos, baga-l pe Radoi așa. Un singur lucru îți cer». A zis da, și când l-am vazut pe Radoi la mijloc am vrut sa plec. Am vrut sa plec înainte de meci, dar am zis hai sa nu plec, sa nu se mai speculeze. Daca facea așa cum am spus, nu se întâmpla nici accidentarea lui Pleșan, nici eliminarea”, a spus Becali.

Gigi Becali a menționat ca îl considera vinovat pe Ionuț Rada pentru faptul ca Steaua a ramas în inferioritate numerica din minutul 12 al meciului cu CFR: „Eliminarea aia a fost facuta de Rada, ce vina are Goian? Nu vreau sa-l amarasc pe Rada, a muncit, dar daca era Mirel acolo nu se mai întâmplau toate astea. Daca noi jucam în 11 cu CFR nu ne dadeau gol o suta de ani. I-am spus la pauza ca prefer sa jucam în 10 cu Radoi la marcaj, decât în 11 cu Radoi la mijloc. Ce circ a facut Rada acolo? Nu-l veți mai vedea pe Radoi decât fundaș de marcaj. Nu-l baga, Hagi trebuie sa plece. N-are ce cauta Rada acolo. I-am spus, Ovidiu Petre e mai bun la mijloc decât Radoi, iar Radoi e mai bun fundaș ca Rada. Deci care e logica? Goian cu Radoi fundași la marcaj, Ovidiu Petre la mijloc, așa trebuie sa înceapa echipa, pentru ca așa vreau eu. Daca vrea, bine, daca nu, sa ma lase în pace”.

Becali a mai spus, foarte nervos, ca Hagi „a facut salata din echipa”: „A facut salata din echipa. Ce salata? Salata de vinete. Cer eu mult ca patron? Ce sunt eu ? Marioneta, circar la echipa asta? Ca sa-mi faca mie oftica, sa-mi faca invers? Nu sunt papagal la echipa asta. Eu când vreau așa, așa trebuie sa faca. Daca nu va face așa, va pleca și cu asta basta”.

Finanțatorul FC Steaua a menționat ca faptul ca Hagi nu l-a ascultat și nu l-a folosit pe Radoi fundaș central este o lipsa de respect. „Respectul între oameni conteaza cel mai mult. Când patronul îți cere, așa faci. Eu îi dau lui 400.000 pe an, nu el mie. Asta e supararea mea. Cu Oli (n.r. – fostul antrenor al Stelei, Cosmin Olaroiu) vorbeam și așa facea, aveam o înțelegere ca între prieteni. Daca îți fac toate poftele, milioane, jucatori, tot ce vrei… Dumnezeu doarme? Nu ma așteptam la așa ceva. Și Zenga, și Protasov când am vrut ceva au facut așa. Nu mai am nevoie de nimic, nici de fotbal, nici de Liga Campionilor, vreau sa fiu respectat pe banii mei. Am spus Mirel Radoi fundaș la marcaj? Baga-l! Atunci fa-te tu patron. Crezi ca poți face ceva cu banii mei daca te numești Hagi? De ce îl cer pe Radoi așa? Pentru ca așa vreau eu. Asta e mentalitate capitalista, nu opinia ca antrenorul face ce vrea. Nu sunt antrenor, dar daca vreau pot sa fiu și antrenor. Am dreptul sa fac cum vreau. Nu vreau nimic de la viața daca nu ma respecți. Sa nu ma asculte. Prima data la revedere, ia și banii pe un an și lasa-ma, tata, în pace”, a spus oficialul stelist.

Echipa Steaua București a pierdut, duminica, primele puncte în ediția 2007/2008 a Ligii I, dupa ce a remizat, în deplasare, scor 0-0, cu CFR Cluj, în etapa a IV-a a Ligii I, la capatul unui meci în care a jucat în inferioritate numerica din minutul 12, Goian fiind eliminat, și în care a pierdut doi jucatori, Pleșan și Golanski, accidentați. De asemenea, în minutul 71, CFR Cluj a beneficiat de un penalti, dupa un fault al lui Neșu asupra lui Semedo, însa lovitura de la 11 metri, executata de Trica, a fost aparata de portarul Robinson Zapata.

Gigi Becali, atacat dur de fostul sau angajat Mihai Stoica

Patronul stelist Gigi Becali a fost atacat dur, duminica seara, în cadrul unei emisiuni televizate, de fostul manager al FC Steaua, Mihai Stoica, care îndeplinește acum funcția de președinte al clubului Unirea Urziceni.

„Am vrut sa plec pentru ca nu mai vroiam sa fiu a cincea roata la caruța, sa asist cum jucatori pe care nu-i vedeam pregatiți pentru a veni la Steaua sa ajunga la aceasta echipa. Echipa mea, Steaua pe care mi-o doream eu era cu Thereau, cu Elton, cu Neaga, cu Dica, cu Golanski… E pacat ce se întâmpla. Sa nu uite patronul Stelei ca l-am dominat categoric cinci ani cât am fost acolo pentru ca niciodata nu a ridicat tonul la mine. Totuși nu l-am dominat cum îl domina Pițurca, pentru ca la Pițurca nici nu intra în vestiar”, a spus Stoica, la emisiunea Fanatik.

Stoica a spus despre Becali ca distruge echipa Steaua și considera regretabil faptul ca finanțatorul se amesteca în problemele tehnice ale antrenorului Gheorghe Hagi. „Daca asta a facut, a facut o chestie reprobabila. De ce nu-și ia licența Pro și sa se așeze direct pe banca? Probabil ca are nevoie de un mascarici pe banca, iar el sa-i dicteze schimbarile și sa-i faca echipa. Sa te comporți de maniera asta cu Hagi, care este cel mai mare stelist din fostele glorii ale Stelei … A facut o greșeala mai mare decât atunci când a strigat «Augh, augh, augh», cu fularul lui Dinamo la gât”, considera fostul manager stelist.

Stoica a povestit despre Becali ca ortografia greșit numele unor jucatori steliști când îi trimitea fostului antrenor Cosmin Olaroiu echipa pe care trebuia sa o trimita în teren. „Sa nu uite ca eu pastrez și acum echipele pe care i le scria și i le trimitea lui Olaroiu. Eu l-am respectat pe Olaroiu și nu m-am putut duce cu hârtia la el. Am pastrat hârtiile scrise de patronul Stelei, este adevarat, cu mici greșeli de ortografie… Apropo, domnule Becali, daca cineva va transmite… Ochiroșii nu se scrie în doua cuvinte, ochi și roșii, chiar daca ați pus «r» mare. Acest individ conducea Steaua, vrea sa conduca România și, mai are puțin și conduce lumea, cu Bush și Putin în spate. Am asistat la o discuție de genul asta la «palat». Sa ne mai lase în pace!”, afirma Stoica.

El spune ca a plecat de la Steaua deoarece nu mai voia sa fie mascariciul patronului și adauga ca s-a îmbolnavit de nervi cât a activat la acest club. „Am plecat de la Steaua pentru ca nu am vrut sa fiu mascariciul acestui om. Simțeam ca Steaua se ruineaza, chiar daca mai sunt rezultate în continuare. Sunt rezultate pentru ca jucatorii înca știu ce sa joace și îl au pe Hagi care le explica ce sa joace. Sa faca din Steaua ce vrea el, dar sa nu ne puna noua pumnul în gura ca nu a ajuns România sa fie condusa de Gigi Becali, deocamdata. Daca va ajunge, foarte frumos, o sa ne luam și noi catrafusele și o sa plecam din țara asta. Am suportat multe și m-am îmbolnavit de nervi la Steaua. Recunosc pentru prima data ca sunt în tratament. Am iubit Steaua atât de mult și am facut multe compromisuri. De multe ori a trebuit sa strâng mizeria facuta de acest om”, și-a continuat Stoica atacurile la adresa fostului sau patron.

Mihai Stoica îi recomanda lui Becali sa-și faca propria liga: „Vrea sa faca și echipa la Buzau, e director tehnic la Buzau. Sa-și faca un campionat separat, Liga Gigi Becali, echipe peste echipe, sa le antreneze sa se dea afara și sa se mute de la o echipa la alta. Dar sa ne lase pe noi în pace!”.

Stoica a afirmat ca a activat la Steaua pe foarte puțini bani. „Am primit cadou, cum au primit cei patru bodyguarzi, servilul Argaseala și Gherghișor, câte un teren de 500 de metri patrați în Pipera. Trebuia sa-mi dea, conform promisiunilor, procent din transferurile jucatorilor pe care îi vindeam eu. L-am vândut pe Ogaragu cu 3 milioane și procentul meu a fost zero la suta, a plecat Thereau, zero la suta. Am primit cadou o mașina pe care am adus-o eu la club, dar mi-a luat-o înapoi când am plecat, pentru ca miliardarul face cadouri doar când lucrezi pentru el”, a explicat Stoica, care adaugat ca a fost amenințat de Becali.

Mihai Stoica a ocupat funcția de manager general al FC Steaua pâna în 29 aprilie, când a parasit gruparea din Bulevardul Ghencea dupa un conflict cu Becali. Finanțatorul stelist a susținut atunci ca l-a demis pe Stoica din cauza unor nereguli depistate la transferurile brazilienilor Andrey și Elton, în timp ce actualul președinte al Unirii Urziceni declara ca el a fost cel care a pus capat colaborarii cu Steaua.

Hagi nu a fãcut nicio declarație la revenirea la București

Antrenorul Gheorghe Hagi nu a fãcut nicio declarație, duminicã noaptea, la revenirea de la Cluj-Napoca, unde Steaua a remizat, scor 0-0, cu CFR, în etapa a IV-a a Ligii I.

Hagi a ieșit din aeroport și s-a urcat direct în mașinã, fãrã a discuta cu reprezentanții presei.

Mijlocașul Mihãițã Pleșan a fost transportat cu un cãrucior cu rotile, el având un aparat gipsat pus pânã deasupra genunchiului stâng, dupã accidentarea de la meciul de la Cluj, în timp ce Mihãițã Neșu avea un bandaj pe arcada dreaptã.