Becali: Mutu a recunoscut

Apropo.ro / 19.10.2004, 08:52
Becali: Mutu a recunoscut
Impresarul Ioan Becali a declarat, luni seara, la emisiunea Fanatik Show de la postul de televiziune TV Sport, ca jucatorul Adrian Mutu a recunoscut ca a consumat substanțe interzise. "La o petrecere, una dintre multele la care a fost, a consumat o substanța interzisa", a spus

Impresarul Ioan Becali a declarat, luni seara, la emisiunea Fanatik Show de la postul de televiziune TV Sport, ca jucatorul Adrian Mutu a recunoscut ca a consumat substanțe interzise.

„La o petrecere, una dintre multele la care a fost, a consumat o substanța interzisa”, a spus Becali.

Ioan Becali a afirmat ca testul antidoping a fost efectuat pe 1 octombrie, iar el și oficialii clubului Chelsea știau rezultatul înca de la începutul saptamînii trecute, însa nu l-a spus nici fratelui sau, Victor Becali, și nici impresarului Gheorghe Popescu decît înainte ca aceștia sa plece la Londra.

În cadrul acestei emisiuni, Becali a spus ca ia în considerare și posibilitatea de a renunța la reprezentarea jucatorului român. „Giovanni este foarte suparat din cauza situației create, iar omul la suparare spune multe. Eu și Victor sîntem la Londra, cînd vom veni la București vom discuta și aceasta problema”, a precizat, referitor la acest lucru, agentul Gheorghe Popescu.

Ioan Becali a menționat ca urmatorul pe lista jucatorilor cu probleme este Ianis Zicu (împrumutat de Internazionale Milano la AC Parma). „Urmatorul pe lista este Zicu, pe care eu l-am inventat ca era un nimeni. O sa le spun celor de la Inter sa îi rezilieze contractul daca nu își vede de treaba”, a spus Becali. 

Impresarul Ioan Becali s-a enervat și a parasit emisiunea, dupa ce realizatorul a intrat în legatura telefonica directa cu Gheorghe Popescu, aflat la Londra.

Duminica, publicația „Mail on Sunday” a anunțat ca Adrian Mutu a fost depistat pozitiv la un control antidoping și risca doi ani de suspendare. Federația Engleza de Fotbal (FA) și clubul Chelsea au refuzat sa faca vreun comentariu pe aceasta tema.

Popescu: Exista posibilitatea ca Mutu sa nu solicite proba B

Impresarul Gheorghe Popescu a declarat, luni, agenției MEDIAFAX, ca exista posibilitatea ca jucatorul echipei Chelsea Adrian Mutu sa nu solicite contraexpertiza.

„Exista posibilitatea ca Adrian sa nu solicite proba B. Daca face testul B aceasta situație se prelungește. El nu a spus «am luat nu știu ce substanța». Substanța este necunoscuta, este confidențiala. El vrea sa-și ispașeasca pedeapsa cît mai repede și  speram ca aceasta sa fie cea mai scurta. Exista un regulament care prevede ca substanța cu care un jucator a fost depistat pozitiv este confidențiala. Mutu așteapta o decizie a Comisiei de Disciplina a FA și așteapta sa înceapa cît mai repede perioada de suspendare”, a spus Popescu.

Potrivit impresarului FIFA, oficialii de la Chelsea evita sa ia o decizie în privința lui Mutu pîna cînd Comisia de Disciplina a Federației Engleze de Fotbal nu va lua o hotarîre în acest sens.

Gordon Taylor confirma ca Mutu s-a dopat

Președintele Asociației Fotbaliștilor Profesioniști din Anglia, Gordon Taylor, a confirmat ca internaționalul român Adrian Mutu a fost descoperit pozitiv la un control antidoping, informeaza CNN.

Sursa citata a precizat ca Taylor a recunoscut ca a vorbit cu Mutu, dar acesta a refuzat sa ofere detalii sau sa specifice numele substanței interzise.

„Deocamdata, totul este confidențial, deoarece nu vreau ca lumea sa se grabeasca sa traga concluzii. Trebuie sa existe o audiere, o contraexpertiza și apoi raspunsul jucatorului. Lucrurile n-au curs așa cum trebuie pentru el. În discuție sînt numeroși factori. În acest moment, nu se afla în vîrful carierei. Este o problema care ne intereseaza pe toți, iar orice decizie va fi aplicata și la nivel internațional. Este pacat ca este al doilea jucator descoperit pozitiv la Chelsea (n.r. – dupa Mark Bosnich în 2002)”, a spus Gordon Taylor.

CNN noteaza ca proba B înca nu a fost analizata, iar un jucator este considerat vinovat doar cînd ambele eșantioane sînt pozitive.

Mediafax