Becali nu regreta venirea la Rapid

Apropo.ro / 07.05.2004, 13:43
Becali nu regreta venirea la Rapid
Ioan Becali nu regreta faptul ca a acceptat funcția de președinte executiv al clubului Rapid, el afirmînd, joi, ca își dorește ca gruparea giuleșteana sa termine aceasta ediție de campionat pe locul trei, deoarece ocupa aceeași poziție și

Ioan Becali nu regreta faptul ca a acceptat funcția de președinte executiv al clubului Rapid, el afirmînd, joi, ca își dorește ca gruparea giuleșteana sa termine aceasta ediție de campionat pe locul trei, deoarece ocupa aceeași poziție și înainte de numirea sa.

„Nu regret decizia luata pentru ca orice șut în fund este un pas înainte. Acest club a fost condus doar de Giovanni Becali, iar patronul George Copos, prin prisma faptului ca este acționar majoritar, a stat în tribuna și a dat declarații în calitate de suporter al clubului Rapid. Pot spune ca George Copos a avut rabdare cu mine”, a spus Becali.

Președintele giuleștean spune ca, în mod sigur, va ramîne la Rapid pîna la terminarea acestui sezon. „Ramîn la Rapid pîna în ultima etapa sa vedem ce vom sarbatori: locul trei cu plus sau doar locul 3. Important este sa am preluat echipa de pe locul trei și cu ajutorul lui Dumnezeu o voi lasa tot pe locul trei. Înțelegerea mea cu Rapid era pîna în vara cu opțiune pentru înca patru ani. Opțiunea depinde de mai mulți factori. Plecarea de la Rapid depinde doar de mine, de condițiile care se vor crea pentru performanța, pentru performanța pe care o gîndesc eu. Am fost dezamagit de rezultate, de forma unui jucator, de daruirea altuia, dar niciodata de lumea din jurul meu, a adaugat Becali.

Fostul impresar susține ca este o diferența enorma între funcția de impresar și cea de președinte. „Pentru mine a fost o experineța unica. Credeam ca este mai ușor pentru ca atunci cînd faceam meseria de agent ma întîlneam cu un președinte, cu un director general sau secretar general, semnam hîrtiile și nu mai vedeam ce se întîmpla în spatele cortinei”, a spus Becali.

Ioan Becali a subliniat ca a avut unele deamagiri la Rapid, dar nu atît de multe încît sa nu poata dormi noaptea.

El a dezmințit faptul ca cei șapte jucatori rapidiști, aduși dupa numirea sa în funcția de președinte, vor pleca împreuna cu el. „Cei șapte jucatori au semnat un contract pe patru ani, iar eu am spus ca daca nu sînt mulțumiți de ei, banii se pot recupera”.

Ioan Becali a afirmat ca nu i-a propus lui Rednic sa revina la Rapid. „S-ar putea ca George Copos sa fi facut acest lucru, dar nu cred. Eu și Copos avem o convenție conform careia pîna la terminarea campionatului nu vom avea discuții cu nici un alt antrenor”, a spus Becali.

Președintele rapidist nu crede ca este ciudat sa țina cu Steaua în lupta pentru titlu, pentru ca astfel Rapid sa poata participa într-o cupa europeana. „Steaua este o echipa româneasca, la fel ca și Dinamo, Rapid sau Craiova și trebuie sa ne reprezinte bine în cupele europene” 

Becali a dezmințit informațiile conform carora  s-ar implica financiar la echipa FC Național. „Probabil ca cei de acolo au nevoie de mine, dar nu arunc cu banii atît de ușor. Am trei fete care trebuie sa-mi aduca trei gineri”, a spus Becali.

Ioan Becali a laudat și arbitrii, subliniind ca aceștia reprezinta o bila alba pentru fotbalul românesc.

Întrebat ce va face dupa ce va renunța la Rapid, Becali a spus: „Poate ma voi face jurnalist”.

Ioan Becali a participat, joi, la ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal (FRF), în care s-a discutat programul meciurilor amicale cu Irlanda (la seniori) și cu Bulgaria (la tineret).

Mediafax