Becali nu va fi in tribuna

Apropo.ro / 06.05.2004, 08:19
Becali nu va fi in tribuna
Președintele rapidist Ioan Becali a declarat, miercuri, ca o sa urmareasca partida dintre Rapid și Dinamo la televizor, deoarece crede ca acest lucru îi poarta noroc dupa ce a vizionat meciurile echipei pe care o conduce cu Oțelul Galați și Gloria Bistrița.

Președintele rapidist Ioan Becali a declarat, miercuri, ca o sa urmareasca partida dintre Rapid și Dinamo la televizor, deoarece crede ca acest lucru îi poarta noroc dupa ce a vizionat meciurile echipei pe care o conduce cu Oțelul Galați și Gloria Bistrița.

„O sa vad meciul acasa, la televizor, pentru ca mi s-a creat o superstiție. Am vazut meciurile de la Galați și cel cu Gloria în sufragerie la mine. Am un televizor mare și vad ca îmi poarta noroc, însa numai în poziția întins pe spate și cu doua perne la cap”, a spus Becali.

Președintele gruparii giuleștene a afirmat ca meciul dintre Rapid și Dinamo este un derbi, indiferent de poziția celor doua echipe în clasament. „Cele trei puncte pe care speram sa le cîștigam în meciul cu Dinamo sînt numai pentru Rapid. Pe Rapid o intereseaza cele trei puncte puse în joc. Nu avem timp sa ne gîndim la ce interes are Steaua sau Dinamo. Noi de șase etape nu prea jucam, chiar daca am cîștigat cu 3-0, scor care e mai mult pentru moralul echipei. La meciurile de acest gen nu conteaza rezultatele precedente. Meciul în sine este un derbi, indiferent pe ce loc sînt echipele. Rapid are forța sa bata pe oricine, cum la fel de bine poate sa piarda cu oricine. A pierdut cu oricine pe Giulești, toata lumea a venit aici, a pus mîna, a luat cele trei puncte, fara sa-i dea nimeni peste mîna. Cu Gloria nu s-a întîmplat așa pentru ca ei au venit sa joace la remiza și au luat trei”, a spus Becali.

Ioan Becali a declarat ca echipa rapidista nu accepta nici o stimulare materiala din partea nimanui. „Rapidul nu accepta stimulare materiala de la nici o echipa. În acest meci lipsa lui Claudiu Niculescu înseamna mult. Este o piesa importanta pentru Dinamo. El și cu Danciulescu au dus tot greul la Dinamo. Însa Dinamo nu sta într-un jucator, ei stau într-un colectiv de jucatori cu un antrenor bun. Speram sa îi batem indiferent ce se va întîmpla cu ei dupa aceasta etapa. Nu cred ca acest meci este decisiv pentru stabilirea campioanei. Mai sînt cinci meciuri. S-ar putea ca pîna la meciul cu noi de duminica Dinamo sa nu mai fie concentrata și sa joace cum a jucat Gloria la meci nul și sa încaseze doua sau trei”, a comentat președintele gruparii giuleștene, care a adaugat ca prețul cerut de Universitatea Craiova pentru mijlocașul Mihaița Pleșan este prea mare.

Ioan Becali a precizat ca îi este teama de atacantul dinamovist Ionel Danciulescu. „Rapid a vrut sa-l cumpere pe Danciulescu în momentul în care era fluierat pe Dinamo. Dinamoviștii au vrut doar banii cu care l-au cumparat de la Steaua, 350.000 de dolari, dar Rapid nu a putut sa faca acest efort financiar, poate, daca eram eu, îl faceam. Danciulescu merita sa primeasca un premiu din partea tuturor celor din fotbal. A fost un fotbalist hulit, care a aratat încapațînare și azi putem spune ca este jucatorul campionatului. Mi-e teama de el”, a spus Becali.

 Președintele rapidist a afirmat ca, la finalul acestui sezon, va analiza tot ceea ce s-a întîmplat la Rapid. „În ultima etapa o sa analizam munca depusa de jucatorii noi veniți. În situația în care o sa terminam pe locul trei și o sa participam într-o cupa europeana, o sa ne așezam la masa, împreuna cu patronul clubului și cu cei din Consiliul de Administrație, o sa analizam tot ceea ce s-a întîmplat și atunci o sa vorbim cu un antrenor”, a adaugat președintele FC Rapid.

Ioan Becali a glumit, spunînd ca prețul sau, pentru un transfer în strainatate, ar fi fost de 4 milioane de euro. „Pe mine daca m-aș fi transferat aș fi cerut 4 milioane de euro, la prima plecare din România. La a doua plecare suma urma sa se tripleze. Plecam numai la o echipa din Serie A, mai ales la mecla pe care o am. Italia a fost prima mea dragoste”, a spus Becali, care a adaugat ca are confirmarea FRF ca meciul dintre selecționatele României și Finlandei, din preliminariile Cupei Mondiale, se va juca pe stadionul „Giulești”.

Becali a declarat ca Adrian Mutu va ramîne la Chelsea, formație la care ar mai putea fi transferat un român. „Pe viitorul tehnican al echipei Chelsea, Jose Mourinho, o sa-l vedem la Craiova, pe 17-18 mai, cînd va fi antrenorul selecționatei mondiale. O sa vorbesc atunci despre situația lui Mutu la Chelsea și, probabil, o sa discut despre venirea unui alt român la Chelsea, unul despre care aș crede eu ca o sa fie capabil sa joace în echipa londoneza. Adrian Mutu nu e atît de fraier sa plece de la Chelsea. El este un baiat deștept și, slava Domnului, îl sfatuiesc și eu. Ar fi ultimul prost sa zica ca vrea sa pleace. Daca Mutu ramîne la Chelsea este foarte posibil sa aiba un coleg român”, a spus Becali.   

Președintele FC Rapid a afirmat ca i s-a propus sa intre în politica. „Mi s-a propus sa intru în politica, dar am refuzat. Cred ca Iordanescu nu o sa faca selecția dupa afinitațile politice ale jucatorilor sau ale cluburilor”, a spus Becali.   

Mediafax