Becali risca sa fie acuzat de dare de mita

De: Mirel Mircea / 19.03.2008, 09:56
Becali risca sa fie acuzat de dare de mita
Gigi Becali ar putea fi incadrat la dare de mita sau la trafic de influenta, in functie de probatoriul intocmit de organele de ancheta

Dupa ce a afirmat ca in urma cu 7-8 ani a dat bani unui arbitru si unui jucator advers, Gigi Becali ar putea fi incadrat la dare de mita sau la trafic de influenta, in functie de probatoriul intocmit de organele de ancheta.

"Parchetul sau DNA se pot sesiza din oficiu, in urma unei sesizari din presa sau a unei persoane care a fost lezata. In urma unui probatoriu se poate stabili incadrarea juridica a faptei. In mod normal, poate fi incadrat la mai multe articole din Codul Penal, dar conteaza sa nu se fi prescris fapta. Poate fi acuzat de dare de mita sau de trafic de influenta", au declarat, agentiei MEDIAFAX, surse juridice din FRF.

Si presedintele FRF, Mircea Sandu, a luat atitudine impotriva declaratiilor finantatorului stelist spunand ca fapta lui Becali este imprescriptibila si ca va sesiza Comisia de Disciplina.

"Din cate stiu eu, in justitie fapta se prescrie dupa 10 ani, dar conform regulamentului sportiv fapta domnului Becali este imprescriptibila. In aceste conditii vom sesiza Comisia de Disciplina, sa vedem ce se intampla", a declarat Mircea Sandu.