Becali se simte descurajat

Apropo.ro / 19.02.2005, 15:25
Becali se simte descurajat
Patronul Gigi Becali a afirmat, joi, la sosirea pe Aeroportul Baneasa, ca se simte descurajat dupa înfrîngerea cu 2-0 suferita de Steaua în meciul de miercuri cu Valencia, din prima manșa a 16-imilor Cupei UEFA. "Am fost suparat dupa meci, dar mi-am revenit. Șanse de

Patronul Gigi Becali a afirmat, joi, la sosirea pe Aeroportul Baneasa, ca se simte descurajat dupa înfrîngerea cu 2-0 suferita de Steaua în meciul de miercuri cu Valencia, din prima manșa a 16-imilor Cupei UEFA.

„Am fost suparat dupa meci, dar mi-am revenit. Șanse de calificare sînt foarte mici, dar mai sînt. Nu mai vreau sa dau pronosticuri pentru retur, pentru ca sînt deja descurajat. Pentru mine, ce s-a întîmplat la Valencia, este o înfrîngere. Eu visam la calificarea asta. Și nu pot eu singur, cu spiritul meu, sa ma bat cu toata lumea. Nu pot spune ca spaniolii au fost mai buni, pentru ca în repriza a doua putea sa înscrie Dica sau Cristea”, a spus Becali care a menționat ca Stelei i-a lipsit norocul la Valencia.

Oficialul stelist a explicat ca optimismul cu care plecase din țara i s-a șters înainte de meci, atunci cînd a vizitat catedrala din Valencia. „Cînd am plecat eram foarte optimist, dar cînd am ieșit din catedrala aia de la ei mi-au pierit toate speranțele. Am zis atunci: «E greu sa atrag spiritele ale bune pentru noi», pentru ca spaniolii sînt cel mai curat popor din lume, foarte naționaliști, patrioți. E greu. Cum sa te bați cu un popor care construiește o catedrala pentru 20 de generații? Va dați seama ce spirit de învingatori au aștia”, a afirmat patronul.

Gigi Becali a explicat ca un singur jucator al Stelei nu i-a placut la Valencia: „Ciocoiu m-a dezamagit. Pur și simplu nu mai poate”.

În ceea ce privește candidatura sa la Primaria Capitalei, Becali a afirmat ca este posibil sa renunțe: „Cu Primaria m-am tot gîndit. În politica m-am luptat am facut ce-am facut… vroiam în fotbal sa fac ceva mareț. Dar nici cu familia pe care am construit-o aici la Steaua nu pot sa fac așa ceva. Ma gîndeam de ce sa ma apuc ca sa fac ceva mareț, dar nu cred ca am sa candidez la Primarie. Pentru ca n-aș putea sa mai primesc o alta lovitura, o alta înfrîngere”.

Marea dezamagire a antrenorului Walter Zenga dupa meciul cu Valencia este faptul ca echipa sa nu a reușit sa marcheze miercuri seara. „Am facut doua meciuri în Spania, cu Valencia și Bilbao, amîndoua foarte bune, am avut lînga noi fani fantastici, dar din pacate nu am dat gol. Asta este și dezamagirea mea, pentru ca eu cred ca baieții meritau sa înscrie un gol pe Mestalla. Meritau un meci cu un rezultat diferit, dar s-a terminat 2-0 și de la acest scor începem returul. Eu am mare încredere în echipa mea, în ce atmosfera va fi în Ghencea și vom încerca sa întoarcem acest rezultat. Am luat doua goluri din lovituri libere, nu știu cine a greșit, asta e. Din pacate noi am ratat, Cristea a ratat o ocazie foarte importanta. Sînt sigur ca în retur vor da mai mult pe teren cei care au ratat la Valencia”, a spus tehnicianul.

Întrebat daca este de acord cu Gigi Becali care s-a aratat dezamagit de atacantul Cristian Ciocoiu, Zenga a raspuns: „Nu mi se pare corect sa se vorbeasca despre fotbaliști în fața opiniei publice. Toți cei care au jucat și-au dat inima pe teren. În fața noastra a fost totuși echipa care a cîștigat campionatul în Spania, care a fost echipa anului 2004”.

Walter Zenga ținea în brațe la sosirea pe Aeroportul Baneasa o inima roșie din pluș. „Asta este inima pentru Steaua”, a explicat el zîmbind.

Atacantul Cristi Ciocoiu a declarat ca el este cel mai suparat de evoluția slaba pe care a avut-o în meciul cu Valencia: „Din pacate nu am jucat așa cum am vrut eu. E normal ca domnul Becali sa fie suparat pe mine. Am avut o perioada de pregatire destul de buna și se aștepta la mult mai mult de la mine. Cel mai suparat sînt eu, dar viața merge înainte și vom vedea ce va fi. Important este însa sa trecem cît mai repede peste acest eșec și sa remontam diferența”.

Întrebat daca este vazut de suporteri prea batrîn pentru fotbal, Ciocoiu a raspuns: „Așa e în România, ba ești prea tînar, ba ești prea batrîn”.

Dorinel Munteanu considera ca Stelei îi va fi greu sa califice, dar nu imposibil: „Ne-am ridicat, cred eu, la nivelul adversarului și pot spune ca a fost un meci bun și curajos al nostru. Valencia are jucatori valoroși, tehnici, iar noi am încercat în mare masura sa-i anihilam. Ei au jucat aseara mai bine decît au facut-o în ultimele doua meciuri. Șansele de calificare sînt reduse, dar atît timp cît ele exista trebuie sa jucam la București cu gîndul ca nu avem nimic de pierdut, ci numai de cîștigat. Daca marcam un gol era mai bine, în retur va fi greu, dar nu imposibil”.

De asemenea, atacantul Andrei Cristea a declarat ca la București se va decide cine se califica în optimile Cupei UEFA. „Am ratat unele ocazii pe care puteam sa le fructificam, dar eu spun ca aceasta calificare se joaca la București. Mai sînt destule șanse sa demonstram ca Steaua este o echipa puternica. Eu cred înca în calificare. Sper sa cîștigam meciul retur și campionatul, speranța moare ultima”, a explicat Cristea, care a precizat ca îi este greu sa se autoevalueze la 20 de milioane de euro.

Mediafax