Becali si Dinu în Comitetul Executiv al FRF

Apropo.ro / 16.03.2004, 09:40
Becali si Dinu în Comitetul Executiv al FRF
Adunarea Generala a FRF a stabilit, luni, ca președintele FC Rapid, Ioan Becali, și administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, sa faca parte din Comitetul Executiv al federației, în calitate de reprezentanți ai Diviziei A. Din Comitetul Executiv vor mai face

Adunarea Generala a FRF a stabilit, luni, ca președintele FC Rapid, Ioan Becali, și administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, sa faca parte din Comitetul Executiv al federației, în calitate de reprezentanți ai Diviziei A.

Din Comitetul Executiv vor mai face parte reprezentantul Diviziei B Dan Tulpan, reprezentantul Diviziei C Dan Mandoca, Dante Ban, pentru fotbal în sala, Paul Costaș pentru fotbal juvenil, iar pentru fotbal feminin Daniel Robert.

Din Comitetul Executiv mai fac parte președintele FRF, Mircea Sandu, președintele LPF, Dumitru Dragomir, trezorierul FRF, secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, precum și președintele CCA, Ion Craciunescu.

Președintele FRF, Mircea Sandu, a spus despre Comitetul Executiv al FRF ca va deveni un organism lucrativ. „Comitetul Executiv devine organism lucrativ, în care fiecare poate sa aiba un punct de vedere. Sa nu se mai spuna de acum înainte ca eu trag batista prin dinții nu știu cui”, a afirmat Sandu.

Cornel Dinu a precizat ca atît el, cît și Ioan Becali vor reprezenta în Comitetul Executiv interesele LPF. „Nu sîntem reprezentanții cluburilor Dinamo și Rapid, ci ai intereselor ligii”, a spus Dinu.

Administratorul delegat al FC Dinamo nu a dorit sa comenteze declarațiile facute de Dragomir referitoare la faptul ca în spatele luarii deciziei de desființare a comisiilor de disciplina și de apel ale LPF, s-ar afla Ioan Becali. „Nimeni nu poate fi o marioneta, cu atît mai puțin Mircea Sandu”, a afirmat Dinu.

Ioan Becali a menționat ca, atunci cînd exista „cooperativa” el era la Paris. „Dumitru Dragomir a pierdut razboiul cu cei mulți, nu cu mine. Am fost votat în Comitetul Executiv de colegi, pentru ca așa au considerat ei”, a spus Becali.

Litigiile din Divizia A vor fi judecate de FRF

Adunarea Generala a Federației Române de Fotbal (FRF) a votat, luni, desființarea comisiilor de disciplina și de apel ale Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), toate litigiile urmînd a fi judecate de FRF.

Din 224 de voturi exprimate, 189 au fost pentru, 21 împotriva și 14 abțineri.

Propunerea a fost formulata de cluburile Dinamo, Rapid, FC Național, Gloria Bistrița, Poli AEK Timișoara, FC Brașov și Sportul Studențesc. Noua masura intra în vigoare începînd de luni, 15 martie.

Dumitru Dragomir a propus, în cadrul ședinței, amînarea discutarii acestei probleme pentru o data ulterioara, motivînd ca ea trebuie luata în considerare inițial de Adunarea Generala a LPF. „Prima data trebuie sa ne ducem la Adunarea Generala a LPF, apoi sa fie votata de Comitetul Executiv al FRF și abia apoi de AG a FRF. Trebuie sa dam dovada de seriozitate. Am luat comisiile de la FRF și le-am dat la LPF, iar acum le dam înapoi la FRF. Aici nu mai este vorba de seriozitate”, a declarat Dragomir.

Președintele LPF a afirmat ca aceasta decizie va duce la reînființarea „cooperativei”. „Supuneți la vot un jaf în fotbal. Ceea ce se întîmpla acum este o propunere de gașca. Vreți sa faceți cooperativa în fotbal”, a spus Dragomir.

În momentul în care președintele clubului Sportul Studențesc, Vasile Șiman, a afirmat ca acestea vor fi comisii independente, Dragomir a replicat: „Tu ești geambaș de fotbaliști, nu conducator”.

La ieșirea din sala de ședința, Dragomir a afirmat ca în spatele luarii acestei decizii se afla președintele clubului Rapid, Ioan Becali. „Au fost Becali și samsarul de Șiman. Becali este prieten cu Mircea Sandu, dar nu știe ca ceea ce s-a facut este ca un bumerang și ca se va rasfrînge asupra lor. Cel puțin în retur, comisile vor trebui sa fie corecte”, a menționat Dragomir, subliniind ca nu este suparat pe Jean Padureanu, care a fost în favoarea acestei masuri, deoarece, în opinia sa, președintele bistrițean este implicat în afaceri curate.

Președintele LPF a precizat ca de pe urma acestei modificari va avea de suferit numai fotbalul profesionist. „Mai au un singur hop, sa treaca de mine, iar apoi pot sa vînda tot și sa faca praf fotbalul din Țara Româneasca. Vor reuși sa treaca de mine și daca nu plec la primarie”, a spus Dragomir.

Dumitru Dragomir a mai spus ca s-a recurs la aceasta schimbare pentru ca a anunțat dupa Adunarea Generala a LPF ca va da pedepse mari. „Dupa ce au auzit ca voi da pedepse mari, au fugit la FRF, la cei care îi cocoloșesc. M-am mirat de Dinamo. Chiar sînt curios daca Nicolae Badea știa de aceasta schimbare. Ei ne-au facut un bine, pentru ca acum nu ne mai înjura nimeni. Am fost suparat doar pentru ca nu s-au respectat legile țarii. De acum înainte se vor da pedepse pe ochi frumoși. Am facut caz pentru ca lumea sa nu uite ca eu am fost în opoziție și nu este normal ca pentru fotbalul profesionist sa voteze cei de la fotbal feminin. Fotbalul profesionist este condus de vînzatorii de jucatori. De acum încolo eu îi voi acuza”, a precizat președintele LPF.

Dragomir a afirmat ca, cel mai probabil, cei doi membri care vor fi votați pentru Comitetul Executiv al FRF vor fi Ioan Becali și administratorul delegat al clubului Dinamo, Cornel Dinu. „Sigur au cazut la înțelegere și, daca nu se razgîndesc, vor fi aleși Becali și Dinu”, a menționat Dragomir.

Președintele clubului Rapid, Ioan Becali, a declarat ca a votat desființarea comisiilor LPF pentru ca a considerat ca forul suprem în fotbalul din România este FRF. „Eu nu știu ce înseamna cooperativa și am votat așa pentru ca am crezut ca singurul for suprem este FRF. Eu nu am dușmani, iar dușmanii mei sînt doar jucatorii și antrenorii care nu cîștiga o partida”, a spus Becali.

Președintele clubului Sportul Studențesc, Vasile Șiman, a afirmat ca nu poate gîndi la fel ca Dumitru Dragomir. „Eu sînt președinte de club și am încercat sa fac ce este mai bine pentru acesta. Ca sa înțelegeți ce este cooperativa, trebuie sa vedeți cine este împotriva deciziei și cine nu. Nu s-a întîmplat nimic rau, pentru ca la Divizia A se lovea cu pumnul și se lua o etapa suspendare, iar la Divizia C se lovea cu pumnul și se luau cinci. Nu pot sa fac referiri la Dragomir pentru ca eu am tangențe cu FRF”, a menționat Șiman.

Mediafax