Becali: Steaua va permite gratis televizarea

Apropo.ro / 19.07.2004, 10:40
Becali: Steaua va permite gratis televizarea
Patronul FC Steaua București, Gigi Becali, a declarat, sîmbata, într-o conferința de presa, ca gruparea pe care o conduce va permite televiziunilor sa transmita gratis meciurile de pe teren propriu din sezonul 2004/2005. Becali a precizat ca și conducerile

Patronul FC Steaua București, Gigi Becali, a declarat, sîmbata, într-o conferința de presa, ca gruparea pe care o conduce va permite televiziunilor sa transmita gratis meciurile de pe teren propriu din sezonul 2004/2005.

Becali a precizat ca și conducerile gruparilor Rapid și Dinamo sînt de acord ca meciurile de pe teren propriu ale echipelor lor sa fie televizate gratis.

„Am chibzuit foarte bine, m-am gîndit ca nu este drept și corect ca românii și suporterii sa fie privați de una dintre puținele bucurii care le-au mai ramas, sa vada meciurile Stelei, ale lui Dinamo și Rapid. Am hotarît ca de acum încolo, gratis, fara nici un ban, Steaua va permite sa se televizeze meciurile din Ghencea. Toate televiziunile din România pot sa filmeze meciurile Stelei. M-am înțeles cu Nicolae Badea de la Dinamo și cu George Copos de la Rapid ca nu avem dreptul sa facem ce vrem noi cu fotbalul, ci trebuie sa ținem cont de parerea suporterilor și atunci am renuunțat la bani. Vom da acces gratuit, sa filmeze toate televiziunile, pentru care voi crea condiții în Ghencea”, a spus Becali.

Gigi Becali a precizat ca a luat aceasta hotarîre deoarece prefera sa renunțe la bani decît sa accepte ca firmele intermediare sa ia comision din fotbal. „Și Dinamo, și Rapid sînt de acord cu aceasta hotarîre, deci în Ghencea, în Grant și în Ștefan cel Mare se va filma de toate televiziunile, gratis. Nu am sa cer bani cînd Steaua va juca în deplasare”, a comentat Becali.

Becali a afirmat ca are încredere în președintele Consilului de Administrație al FC Dinamo, Nicolae Badea și în patronul rapidist George Copos.

„Am vorbit cu Badea și Copos și au spus ca sînt de acord ca steliștii, dinamoviștii și rapidiștii din țara sa vada meciurile pe toate posturile din România. A fost ideea lui Badea și îi mulțumesc, el a zis: «Tu ești și om politic, pentru tine este mult mai grava aceasta situație. Te ajuta și pe tine treaba asta, iar daca nu vei permite sa se televizeze, îți pui suporterii în cap, ceea ce vrea sa faca Mitica». Chiar daca este la Dinamo, este un prieten, a spus: «Sîntem alaturi de tine, renunțam și noi la bani»”, a menționat Becali .

Oficialul gruparii din Bulevardul Ghencea a declarat ca de acum înainte va fi înțelegere între cele trei mari cluburi bucureștene.

„Am vorbit sa terminam odata cu discordia între Steaua, Dinamo și Rapid. La meciurile Stelei cu Dinamo, sa fie și domnul Copos, la meciurile lui Copos cu Badea sa fiu și eu, cei doi sa se enerveze, sa aiba emoții, iar cel de-al treilea sa glumeasca, sa facem ceva frumos din acest fotbal’, a spus Becali.

Gigi Becali a subliniat ca renunța la banii pe care trebuia sa-i primeasca FC Steaua din drepturile TV. „Problema mea este Steaua și suporterii Stelei. Nu vreau sa fie afectata Steaua, un simbol național și nu am eu dreptul sa iau hotarîri de genul celei în care am spus ca nu voi lasa sa se filmeze. Am revenit asupra deciziei. Sa filmeze toata lumea, de ce nu și televiziunile mici? Nu mai am nevoie de acei 580.000 de dolari pe care trebuia sa mi-i dea Liga, sînt banii mei. În meciurile de Cupa UEFA am sa dau imagini numai televiziunilor românești, corecte, pe sume modice. „, a spus Becali.

Patronul FC Steaua a precizat ca Dumitru Dragomir nu se poate împotrivi hotarîrii sale.

„Liga nu poate sa se opuna, se poate opune la sediu la ea. Știu eu regulamentele mai bine. Liga are datorii la mine de 254.000 de dolari din 2003, cum sa mai am eu încredere în Liga? Nu poate nimeni sa nu programeze meciurile. Nu înțeleg cum poate sa minta Dumitru Dragomir în așa fel despre Adunarea Generala de vineri, ca Dinamo și Rapid nu sînt cu mine. Au fost reprezentanții lui Dinamo și Rapid și au depus poziția cluburilor în scris. Valeriu Argaseala, pe care l-am trimis sa ne reprezinte la AG, a desființat toate punctele de pe ordinea de zi, erau toate eronate”, a comentat Becali.

Gigi Becali a adaugat ca este în razboi cu președintele LPF, nu cu omul Dumitru Dragomir. „Ma lupt cu Mitica Dragomir președintele Ligii, în calitate de patron la Steaua. Nu pot sa-l las sa spuna ca nu va programa Steaua în campionat, nu are nici un suport legal. Bine ca a înțeles ca una-i una și alta-i alta”, a spus Becali.

Oficialul stelist a menționat ca dorește o noua Liga, care sa judece corect.

„Probabil m-am pronunțat eu greșit, nu este vorba despre desființarea Ligii, ci am sa desființez statutul Ligii. Se va face alta Liga, cu un alt statut, dar o Liga va exista. Statutul, așa cum este scris, este nul de drept, se anuleaza singur. Dupa ce or sa citeasca judecatorii, acest statut se va dizolva singur. Vor fi legi drepte, nu un statut cu verzi și uscate, contra legii. Va fi o Liga la care va candida cine vrea pentru funcția de președinte, pe mine nu ma intereseaza daca este sau nu Mitica președinte. Bravo lui, sa fie ales iar. Eu sa ma duc președinte la Liga? Ce sa fac, sa-mi dea mie 3.000 de dolari salariu? Pot sa angajez un președinte la Liga, îi dau zece milioane. Atîta i-aș fi dat lui Mitica, atît cît este salariul în România. Zice ca îi da la saraci, ca pîna acum a și dat mulți bani. Lasa ca îi dam noi, de fapt n-o sa apuce sa ia salariul ala, pentru ca o sa desființam acel statut”, a spus Becali.

Gigi Becali a afirmat ca a vrut sa ajute celelalte cluburi, dar prin faptul ca au aprobat în Adunarea Generala contractul cu firma Telesport, acestea nu merita respect.

„Celelalte cluburi, daca vor, sa dea în judecata Telesport, cu care au facut contractul, sa vedem ce pot sa ia, praful de pe pușca de la Telesport. Ce spune Dragomir cu banii în plus din TVA este minciuna. Iata sumele: în primul an de contract 6,7 milioane de dolari, inclus TVA, în al doilea 6,6 milioane de dolari, TVA inclus, apoi șapte și opt milioane. Am luptat pentru cluburi, ca sa nu fie pacalite, dar am cerut respect sa particip la negocieri. Nu mi l-au acordat, atunci sa fie sanatoși, ce sa le fac, eu de ce sa le acord”, a precizat Becali.

Patronul stelist a declarat ca nu a facut nimic ilegal, altfel ar fi avut numeroase procese. „Mitica spune ca a avut 114 procese, eu am avut unul cu Iordanescu. A avut influența în justiție și mi-a dat amenda penala, dar am spulberat decizia la urmatoarea instanța”, a adaugat Becali.

Mediafax