Bechtel ar putea finaliza 42 de kilometri de autostrada

De: Marian Andrei / 06.08.2009, 11:31
Bechtel ar putea finaliza 42 de kilometri de autostrada
Primii 42 de kilometri ai Autostrazii Transilvania ar putea fi finalizati pana in 15 noiembrie

Primii 42 de kilometri ai Autostrazii Transilvania ar putea fi finalizati pana in 15 noiembrie, a declarat, marti, pe santierul autostrazii, directorul de comunicare al companiei Bechtel, Bogdan Sgarcitu

"Termenul este fezabil in conditiile in care avem promisiunea de la CNADR si DRDP ca utilitatile vor fi relocate pana pe 15 august. Din cele 38 de utilitati existente la inceputul anului, mai sunt opt sau noua care trebuie finalizate si, in conditiile in care platile se vor face la timp, iar vremea va fi buna, termenul poate fi indeplinit", a afirmat Sgarcitu.

Bogdan Sgarcitu a subliniat ca sunt asfaltati, in prezent, 23 de kilometri ai autostrazii, iar stratul de uzura, ultimul, urmeaza sa fie aplicat in mod continuu, pe toata lungimea autostrazii.

In prezent, pe santierul Autostrazii Transilvania lucreaza circa 2.400 de angajati ai Bechtel, carora li se adauga peste 700 angajati ai unor fime subcontractoare si furnizoare. Acestia lucreaza in doua schimburi, unul de zi si unul de noapte, sase zile pe saptamana si duminica, o data la doua saptamani.

Bechtel a "inghitit”, din 2004 pana in prezent, peste 700 milioane de euro pentru constructia Autostrazii Transilvania, fara sa dea vreun kilometru in folosinta pana in acest moment. Constransa de ministrul transporturilor, Radu Berceanu, sa finalizeze 42 km din autostrada pana la alegerile prezidentiale, Bechtel conditioneaza lucrarile de plata a circa 80 milioane de euro, reprezentand facturile neachitate de Compania de Drumuri pe lunile iunie si iulie.

Iata traseul Autostrazii Transilvania

Sectiunea 1 Brasov (Cristian) – Targu Mures (Ogra) [161 km]

* Tronson 1a Brasov (Cristian) – Fagaras;

* Tronson 1b Fagaras – Sighisoara;

* Tronson 1c Sighisoara – Ogra (Targu Mures)

Sectiunea 2 Targu Mures (Ogra) – Cluj [90 km]

* Tronson 2a Ogra (Targu Mures) – Campia Turzii

* Tronson 2b Campia Turzii – Cluj Vest (Gilau) in lucru

Sectiunea 3 Cluj – Bors [164 km]

* Tronson 3a Cluj West (Gilau) – Mihaesti

* Tronson 3b Mihaesti – Suplacu de Barcau

* Tronson 3c Suplacu de Barcau – Bors in lucru

Iata harta tronsonului 2b, care ar putea fi gata pe 15 noiembrie:

Â