Bechtel reduce activitatea, CNADR contraataca!

Apropo.ro / 10.12.2008, 17:08
Bechtel reduce activitatea, CNADR contraataca!
Activitatile de constructie a Autostrazii Transilvania vor fi reduse substantial, a anuntat azi directorul de proiect pentru Autostrada Transilvania.

Activitatile de constructie a Autostrazii Transilvania vor fi reduse substantial, iar aceasta masura ar putea afecta pana la 2.300 de angajati, ca urmare a faptului ca CNADNR datoreaza constructorului 27 de milioane de euro, a anuntat azi directorul de proiect pentru Autostrada Transilvania.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Michael Mix, director de proiect pentru Autostrada Transilvania, pana in prezent a fost suspendata activitatea catorva sute de salariati iar sindicatele au fost informate in privinta unei eventuale concedieri colective.

Reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) se declara surprinsi de anuntul Bechtel privind reducerea lucrarilor la Autostrada Transilvania si sustin ca decizia constructorului este unilaterala si obliga compania de stat "sa reanalizeze oportunitatea continuarii relatiei contractuale".

Proiectul de constructie a autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov-Bors, a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat companiei americane Bechtel. Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta. Ca urmare a sistarii lucrarilor, termenul de finalizare a autostrazii, stabilit initial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.