Belgia este dispusă să primească orice francez care dorește cetățenie

De: Marian Andrei / 19.12.2012, 11:00
Belgia este dispusă să primească orice francez care dorește cetățenie
Autoritățile belgiene vor primi pe orice cetățean francez, care se va decide să urmeze exemplul actorului Gerard Depardieu, a declarat ieri ministrul de Externe al Belgiei, Didier Reynders.

Ministrul consideră că vinovate de faptul că actorul a decis să se mute în Belgia sunt numai autoritățile franceze.

Gerard Depardieu i-a transmis, într-o scrisoare deschisă, premierului francez Jean-Marc Ayrault, că renunță la cetățenia franceză, declarând că s-a simțit jignit de cei care l-au criticat pentru decizia de a se muta în Belgia.

În scrisoare, actorul explică că a luat decizia de a se muta în Belgia din cauza majorărilor repetate de taxe pe venit din Franța.

Potrivit ziarului Le Monde, Depardieu a declarat că în prezent are trei opțiuni. „Este vorba de Belgia, unde Depardieu și-a cumpărat de curând un imobil, Muntenegru, unde are prieteni și afaceri și Rusia„, menționează publicația. „Putin mi-a trimis deja un pașaport„, a spus actorul, nu se știe dacă în glumă sau în serios.

Parlamentul Belgiei a anunțat că în prezent, încă aproximativ 500 de oameni așteaptă cetățenia. Mulți s-au hotărât să facă acest pas, pentru a evita impozitele fără precedent de mari pentru oamenii bogați, pe care a decis să le introducă președintele Franței, Francois Hollande.