Belgienii au, de ieri, timbre cu aromă și miros de ciocolată

De: Marian Andrei / 07.02.2013, 09:39
Belgienii au, de ieri, timbre cu aromă și miros de ciocolată
Poșta belgiană a lansat ieri o serie de cinci timbre parfumate, cu miros și gust de ciocolată, alimentul care reprezintă unul dintre simbolurile gastronomiei din această țară.

Specialiștii belgieni arată că nu este prima dată când este emis un timbru poștal care are miros, însă „acest simț este de acum combinat și cu cel al gustului, iar acest fapt reprezintă o premieră absolută„.

„Gustul de ciocolată a fost încorporat în partea lipicioasă a timbrelor, sub forma unor uleiuri esențiale de cacao, care sunt eliberate atunci când timbrele sunt linse. Timbrele au și un miros de ciocolată, care emană din cerneala în care a fost adăugată fiecare dintre cele cinci arome”, au precizat reprezentanții Bpost (Poșta belgiană).

Fotografiile de pe aceste timbre prezintă imagini cu ciocolată în formă de granule, praline, pastă, bucăți și batoane.

„Să găsim parfumul și gustul ciocolatei negre, care caracterizează ciocolata belgiană, nu a fost deloc ușor. În cele din urmă, partenerii din acest proiect, care provin din patru țări, Belgia, Germania, Olanda și Elveția, au colaborat și au găsit soluția”, afirmă Poșta belgiană.