Ben Kingsley joaca un rol de vampir în Romania

Apropo.ro / 17.08.2004, 17:26
Ben Kingsley joaca un rol de vampir în Romania
Marele actor care a excelat în "Gandhi" (pentru care a primit Oscarul în 1982), "Fecioara și moartea" sau "Lista lui Schindler" va juca în filmul "BloodRayne", realizat în studiourile MediaPro Pictures. Filmarile încep la sfîrșitul lunii august, iar Kingsley va fi partenerul


Marele actor care a excelat în „Gandhi” (pentru care a primit Oscarul în 1982), „Fecioara și moartea” sau „Lista lui Schindler” va juca în filmul „BloodRayne”, realizat în studiourile MediaPro Pictures.

Filmarile încep la sfîrșitul lunii august, iar Kingsley va fi partenerul frumoasei Kristanna Loken, care a jucat alaturi de Arnold Schwarzenegger în „Terminator 3: Supremația roboților”. Acțiunea filmului este plasata în secolul al XVIII-lea, în Romania, iar personajul principal (jucat de Kristanna Loken) este BloodRayne, o femeie jumatate vampir-jumatate om. Personajul lui Kingsley se numește Kagan, este maleficul conducator al vampirilor și totodata tatal lui BloodRayne. Jocul video omonim, care a inspirat filmul, a fost lansat în 2002, iar continuarea sa va aparea în octombrie.

Festivalul „Anonimul”: filmele bune se muta în Delta

Desfașurat între 17 și 22 august în Delta Dunarii, la Sf. Gheorghe, festivalul internațional independent de film „Anonimul” (aflat la prima ediție) se bucura de o participare numeroasa: în selecție s-au înscris 425 de filme din 46 de țari, de pe 5 continente.

Festivalul este primul din Romania care pune accentul pe competiție, facînd dificila sarcina juriului, deoarece include titluri de anvergura, nu numai filme de debut, precum în alte manifestari de gen. Peliculele sînt variate – filme studențești și filme de maturitate ale unor realizatori, filme cu buget mare și cu buget mic, filme din țari cu cinematografii consacrate, dar și mai puțin cunoscute – Liban, Egipt, Israel -, filme portu-gheze, din fosta Iugoslavie ori din Asia Centrala.

La toamna, organizatorii festivalului intenționeaza sa aduca la București toate filmele prezentate la „Anonimul”, în cadrul unei stagiuni de 3 luni, pentru a putea fi vazute de cît mai mulți spectatori. La Sf. Gheorghe, s-a construit deja un sat al filmului, cu un cinematograf în aer liber cu o capacitate de 1000 de locuri, mai multe vile, bungalow-uri și corturi.

Tags: