Benazir Bhutto vrea sa participe la viitoarele alegeri din Pakistan

Apropo.ro / 02.08.2007, 14:33
Benazir Bhutto vrea sa participe la viitoarele alegeri din Pakistan
Fostul premier pakistanez Benazir Bhutto, care traieste în exil, a declarat ca s-ar putea întoarce în Pakistan pentru a participa la alegerile prezidentiale si legislative, a anuntat joi cotidianul Emirates Today, citat de AFP. "Da, Partidul Popular din Pakistan (PPP, principalul

Fostul premier pakistanez Benazir Bhutto, care traieste în exil, a declarat ca s-ar putea întoarce în Pakistan pentru a participa la alegerile prezidentiale si legislative, a anuntat joi cotidianul Emirates Today, citat de AFP.

„Da, Partidul Popular din Pakistan (PPP, principalul partid de opozitie) si eu însami vom participa la alegerile din Pakistan din acest an”, a declarat fostul premier într-un interviu.

Bhutto, în vârsta de 54 de ani, care a plecat de doua ori în exil, începând din 1998, la Londra si Dubai, pentru a scapa de acuzatii de coruptie, risca sa fie arestata daca se întoarce în Pakistan.

Fostul premier s-a întâlnit vineri, la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, cu presedintele pakistanez Pervez Musharraf si au negociat o partajare a puterii, fara sa ajunga însa la un acord, potrivit unor oficiali pakistanezi.

Negocierile au abordat tema renuntarii de la functia de sef al armatei de catre generalul Musharraf si cea privind interdictia lui Bhutto de a obtine un al treilea mandat de premier.

Bhutto a precizat ca discutiile au avut drept scop reinstaurarea stabilitatii în Pakistan, dar a subliniat ca este prea devreme pentru a emite concluzii pe tema lor.

Mediafax