Bendeac, la un pas de preinfarct. Ce s-a întâmplat?

De: Alexandra Necsoiu / 07.04.2017, 16:07
Bendeac, la un pas de preinfarct. Ce s-a întâmplat?
Deşi se plânge întruna ba că e răcit, ba că are o stare de „semileşin” şi nu ştie ce se întâmplă cu el, Cheloo şi Delia nu cred că Mihai Bendeac e bolnav cu adevărat şi-l acuză de ipohondrie. „Să te plângi că eşti răcit e ca si cum te-ai plânge că ţi-e lene să te scoli să te duci la muncă”, va spune Cheloo în cea de-a şasea ediţie a emisiunii „iUmor”, ce va fi difuzată duminică, 9 aprilie, de la ora 20.30, la Antena 1. Mai mult, Cheloo e de părere că Mihai nu ştie ce înseamnă să fii răcit cu adevărat. „Să ai nasul înfundat, să-ţi curgă ochii, să fii răgusit, să-ţi bubuie capul, să sară apa din tine şi să nu poţi să te ţii pe picioare”, aceasta este în viziunea lui Cheloo despre un om răcit.

   „Lumea a uitat cum e răceala „originală”. Momentul ăla groznic din copilărie când se-nvârtea casa cu tine şi se deschidea uşa încet şi apărea o doamnă, cu o cutie de metal  în mână, care dădea cu degetul într-o seringă mare şi-ţi zicea să stai pe burtă, după care „zbang”. Restul sunt figuri”, conchide Cheloo care povesteşte din experienţele lui din copilărie. Cu toate acestea, Bendeac continuă să vorbească despre starea de rău care i-a dat de furcă şi la teatru, când l-au trecut transpiraţii reci şi a crezut că va face preinfarct. Mai mult, Bendeac spune că s-a temut că ar fi putut să cadă pe scenă şi chiar să moară, iar pentru o clipă s-a gândit că nimic nu e mai frumos pentru un actor decât să moară pe scenă.

Cu toate că nu are niciun fel de simptom de răceală şi, aşa cum observă Delia, Bendeac nu strănută, nu tuşeşte, nu face febră, actorul insistă să fie consultat de un medic. „Dacă au venit doctorii la Bendeac înseamnă că domnul Bendeac a simţit nevoia de afecţiune”, va remarca Cheloo, aşa că le invită pe mama şi bunica colegului său de jurizare să vină mai des pe platourile de filmare. „Are nevoie de sprijin, vă rog frumos să mai veniţi pe la noi!” le va lansa Cheloo invitaţia.

            În timp ce Bendeac se simte „răpus de boală”, pe scenă va urca o concurentă „din acelaşi film”, ipohondră şi ea, care locuieşte la Londra, unde îşi face doctoratul pe subiectul boli autoimune. „Culmea e că mie nu-mi plac mimozele. E prima mimoză care-mi place!”, va spune actorul despre doctoriţa ipohondră, chiar dacă o va considera foarte nesigură pe momentul prezentat. „Apreciez faptul că a ştiut să bage cuvintele potrivite în aşa fel încât să păstreze metrica piesei”, se va arăta încântat Cheloo la momentul ei, în timp ce Delia va aprecia mult mai mult numărul de stand-up în limba engleză, decât pe cel în limba română.

            Cu ce decizie îi va surprinde Bendeac pe colegii săi şi care este gluma care îl face pe Cheloo să-şi schimbe decizia, telespectatorii Antena 1 vor vedea duminică, 9 aprilie, de la ora 20.30, când se difuzează cea de-a şasea ediţie a emisiunii „iUmor”.