Beneficiile saunei

Apropo.ro / 24.07.2007, 14:16
Beneficiile saunei
Sauna este la fel de populara astazi ca si atunci cand a aparut, conform nzherald.co.nz. Peste tot, in centre de sanatate si sport, in spa-uri, in hoteluri, chiar si in casele oamenilor mai instariti, sauna este nelipsita. De ce are atat de multi adepti? Pentru ca ajuta la detoxifiera

Sauna este la fel de populara astazi ca si atunci cand a aparut, conform nzherald.co.nz. Peste tot, in centre de sanatate si sport, in spa-uri, in hoteluri, chiar si in casele oamenilor mai instariti, sauna este nelipsita. De ce are atat de multi adepti? Pentru ca ajuta la detoxifiera organizmului, inlatura celulele moarte si revigoreaza trupul.

La fel ca o baie turceasca, sauna ne face sa transpiram si sa elimina toate toxinele acumulate in cursul zilei. Singura diferenta este ca baia turceasca functioneaza pe principiul aburilor fierbinti, in timp ce sauna foloseste caldura uscata.

Meritele saunei sunt imbunatatirea circulatiei sanguine si inlaturarea bacteriilor, toxinelor si celulelor moarte. As spune ca e de ajuns ca sa se bucure de popularitate in randul tuturor categoriilor de varsta.

Nu e de mirare ca dupa ce iesim din sauna ne simtim si aratam mult mai bine. Ba mai mult, esentele de eucalipt, pin, menta, lamaie, lavanda, grapefruit, lime sau mesteacan, folosite in sauna, ajuta organismul sa inlature toate toxinele.

Un alt motiv intemeiat pentru a face sauna este mentinerea sanatatii inimii. Medicii spun chiar ca aceasta ar actiona la fel ca si exercitiile cardio, pentru ca scade tensiunea, creste pulsul si mentine arterele libere.

Deasemenea, sauna intareste sistemul imunitar, tinand raceala si virusurile departe de noi, chiar si in anotimpul rece. Acest lucru este posibil deoarece multe virusuri nu pot supravietui intr-un mediu fierbinte.

Iar pentru cele preocupate de silueta, sauna este excelenta pentru ca accelereaza metabolismul iar grasimile se ard mult mai repede.

Si incheiem lista beneficiilor saunei cu alinarea durerilor musculare.

Raluca Iorga