Berceanu: Taranii îsi vând animalele pentru ca nu mai au hrana

Apropo.ro / 17.07.2007, 14:25
Berceanu: Taranii îsi vând animalele pentru ca nu mai au hrana
Presedintele PD Dolj, Radu Berceanu, a afirmat, marti, ca din cauza secetei taranii au început sa-si vânda animalele la preturi de trei ori mai mici pentru ca nu mai au ce sa le dea sa manânce, transmite corespondentul MEDIAFAX. Senatorul democrat sustine ca 134.000 de hectare, o

Presedintele PD Dolj, Radu Berceanu, a afirmat, marti, ca din cauza secetei taranii au început sa-si vânda animalele la preturi de trei ori mai mici pentru ca nu mai au ce sa le dea sa manânce, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Senatorul democrat sustine ca 134.000 de hectare, o treime din suprafata cultivata în Dolj, a fost afectata de seceta, în conditiile în care producatorii agricoli au semnat contracte cu asociatiile de udatori pentru o suprafata de circa 45.000 de hectare.

„Imediat dupa anii Â’90, în Dolj se putea iriga o suprafata de 290.000 de hectare. Printr-o lege din 2004 a Guvernului PSD si pe care noi am criticat-o îndelung, s-a declarat de utilitate publica jumatate din aceasta suprafata, adica se mai puteau iriga cam 158.000 de hectare. Dintre acestea, s-au încheiat contracte doar pentru 45.000 de hectare, în conditiile în care merg doar trei sisteme din cele noua functionabile”, a afirmat Berceanu.

Liderul PD Dolj apreciaza ca unul dintre motivele pentru care producatorii agricoli nu se „înghesuie” sa faca contracte pentru irigatii este pretul mare al energiei electrice.

Mediafax