Bergodi: Sunt învațat cu presiunea

Apropo.ro / 21.06.2007, 09:03
Bergodi: Sunt învațat cu presiunea
Tehnicianul italian Cristiano Bergodi, prezentat oficial, miecuri, în funcția de antrenor principal al echipei Rapid, a declarat ca presiunea din partea conducerii clubului nu va fi o problema pentru ca este învațat cu acest lucru înca de când activa ca jucator. "Sunt

Tehnicianul italian Cristiano Bergodi, prezentat oficial, miecuri, în funcția de antrenor principal al echipei Rapid, a declarat ca presiunea din partea conducerii clubului nu va fi o problema pentru ca este învațat cu acest lucru înca de când activa ca jucator.

„Sunt învațat cu presiunea de când eram jucator. Important este sa existe respect pentru oameni și apoi daca presiunea este constructiva este foarte buna. Este normal sa fie presiune pentru ca Rapid este un club mare. Obiectivele impuse de Copos sunt unul din primele doua locuri, apoi intrarea în grupele Cupei UEFA și normal, Cupa României. Sunt obiective normale pentru un club ca Rapid. Noi încercam sa vedem ce jucatori putem achiziționa”, a spus Bergodi.

Antrenorul a adaugat ca va da totul pentru ca echipa giuleșteana sa faca performanța. „Rapid este o echipa glorioasa, importanta. Sunt bucuros ca am venit aici pentru ca fac un pas înainte în cariera mea de antrenor. Îi mulțumesc lui Razvan (n.r. – fostul antrenor Razvan Lucescu), cu care sunt în relații bune. A facut mari performațe aici și a încheiat un ciclul prin câștigarea Cupei României. Acum începe un nou ciclu, iar fotbalul va merge înainte. Cred ca vom avea jucatori motivați și stimulați și vom reuși sa facem performanțe. Sper din tot sufletul sa reușesc aici. Voi da totul, nu 99 la suta, ci suta la suta. Avem un grup de jucatori bun și vom încerca sa luptam pentru titlu cu Dinamo, Steaua, CFR Cluj și Poli Timișoara. Eu sunt un tip care nu ma deprim repede și știu sa trec peste obstacole”, a menționat tehnicianul italian.

Cristiano Bergodi a explicat ca nu este adeptul sistemului 4-3-3 în orice condiții și ca prioritatea sa este reorganizarea defensivei echipei. „Am gasit un grup de jucatori care m-a ascultat cu atenție la ceea ce le-am spus în primele doua antrenamente. Este important sa cunoști jucatorii înainte de a face mari schimbari, cum ar fi acela al sistemului de joc. Acum nu pot sa spun mai nimic despre tactica pe care o voi aborda la Rapid. Voi încerca sa schimbe așezarea în defensiva. În rest numerele, 4-3-3, 4-4-2 sau 3-4-3 au o importanța mai mica. Cred ca sunt destul de inteligent ca sa-mi dau seama de caracteristicile jucatorilor pentru a putea folosi apoi așezarea cea mai buna. Nu sunt adeptul sistemul 4-3-3 în orice condiții. Sper ca în curând conducerea va putea sa mai aduca câțiva jucatori pentru completarea lotului”, a precizat Bergodi.

Mediafax