Berlinul vrea combaterea mai eficienta a terorismului

Apropo.ro / 18.09.2007, 17:35
Berlinul vrea combaterea mai eficienta a terorismului
Germania, care a dejucat recent cele mai grave tentative de atentate din întreaga sa istorie, vrea sa îsi consolideze legislatia împotriva terorismului, pentru a putea actiona în justitie persoanele suspectate de acte "premergatoare" unor atacuri, relateaza AFP. Proiectul de lege

Germania, care a dejucat recent cele mai grave tentative de atentate din întreaga sa istorie, vrea sa îsi consolideze legislatia împotriva terorismului, pentru a putea actiona în justitie persoanele suspectate de acte „premergatoare” unor atacuri, relateaza AFP.

Proiectul de lege prezentat presei de ministrul social-democrat Brigitte Zypries urmareste „penalizarea stricta a masurilor de pregatire a actelor de violenta terorista,” ca de exemplu participarea la o tabara de antrenament pentru jihad în Pakistan, sau studierea pilotarii unui avion în scopul deturnarii unui aparat de zbor.

Aceste activitati nu vor fi sanctionate de lege decât daca suspectul ar avea intentia de a comite un act terorist, a subliniat ministrul.

Daca proiectul de lege va fi adoptat de Parlament, vor fi pedepsite si achizitionarea de materii prime pentru fabricarea de explozibili, arme chimice sau biologice.