Berlusconi despre Italia: „Ma duc din aceasta tara de rahat”

De: Mia Nicolescu / 02.09.2011, 09:39
Berlusconi despre Italia:
Premierul italian Silvio Berlusconi nu are o parere foarte buna despre propria sa tara.

Potrivit interceptarilor telefonice realizate asupra numarului de telefon al unui apropiat al premierului Silvio Berlusconi, acesta ar fi spus ca Italia este o „tara de rahat”, relateaza AFP.

Sunt transparent, atat de curat in afacerile mele, incat nu ma poate deranja nimic. Nu fac nimic din ceea ce poate fi considerat o infractiune. Se poate spune despre mine ca fac amor. Este singurul lucru care se poate spune. In cateva luni ma duc sa-mi vad de treaba, altundeva. Ma duc din aceasta tara de rahat, care ma face sa vomit”, a declarat Berlusconi intr-o conversatie din 13 iulie.

Premierul Berlusconi purta discutia cu Valter Lavitola, un editor al unui cotidian, aflat in prezent in strainatate. Valter este urmarit de justitia italiana, fiind suspectat impreuna cu un alt om de afaceri, Giampaolo Tarantini, care a fost arestat in martie, de extorcarea lui Belusconi.

Berlusconi

Tarantini, implicat in 2009 in scandalul prostituatei Patrizia D’Addario, care a afirmat ca a petrecut o noapte cu Silvio Berlusconi, declara in acea perioada ca i-a oferit aproxiamtiv 30 de femei dornice sa intretina raporturi sexuale in timpul petrecerilor date de Berlusconi la resedintele sale din Roma si Sardinia, din septembrie 2008 si pana in ianuarie 2009.

Le prezentam ca pe prietenele mele, dar nu mentionam faptul ca uneori le plateam„, a spus Tarantini.

Parchetul din Napoli afirma ca premierul i-ar fi platit 500.000 de euro, iar ulterior sume mai mici, lunar, pentru ca Tarantini sa continue sa spuna in proces ca Silvio Berlusconi nu era la curent cu faptul ca tinerele erau platite pentru a se prostitua si pentru a evita ca interceptarile telefonice considerate „stanjenitoare” pentru Berlusconi sa ajunga publice.