Berlusconi, suficient de tânăr pentru orgii sexuale, prea bătrân pentru închisoare

De: Marian Andrei / 10.04.2014, 10:30
Berlusconi, suficient de tânăr pentru orgii sexuale, prea bătrân pentru închisoare
Fostul premier italian Silvio Berlusconi ar putea ispăși pedeapsa pentru fraudă fiscală în dosarul Mediaset lucrând, o dată pe săptămână, la un azil pentru îngrijirea bătrânilor cu dizabilități.

Propunerea a fost făcută oficial de Biroul italian pentru executarea pedepselor (UEPE), afiliat Tribunalului pentru supravegherea aplicării sentințelor.

Berlusconi ar urma să meargă o dată pe săptămână pentru a munci de dimineață până după-amiază la un azil pentru bătrâni cu dizabilități situat la periferia orașului Milano, cel mai probabil în apropierea reședinței sale de la Villa San Martino (Arcore). Activitatea sa în cadrul serviciilor sociale italiene ar urma să dureze nouă luni.

Data începerii executării pedepsei nu a fost stabilită. „Pedeapsa are rolul de a garanta recuperarea condamnatului și evitarea recidivării”, precizează Biroul pentru executarea pedepselor.

Silvio Berlusconi a fost condamnat pentru evaziune fiscală în dosarul Mediaset și trebuie să ispășească un an de închisoare. În plus, liderul formațiunii Forza Italia are interdicție de a ocupa funcții publice timp de doi ani. În contextul în care are 77 de ani, Berlusconi poate opta între arest la domiciliu și muncă în folosul comunității.