Berlusconi vrea sa faca legea

Apropo.ro / 02.07.2008, 13:30
Berlusconi vrea sa faca legea
Suspendarea a zeci de mii de procese, propusa de Silvio Berlusconi, reprezinta o "absurditate" si ridica "probleme de compatibilitate" cu Constitutia.

Un amendament aprobat in Senatul italian la jumatatea lunii iunie si care acorda prioritate infractiunilor pasibile de pedepse cu inchisoarea de peste zece ani si suspenda pentru un an procesele intentate pentru fapte mai putin grave comise pana la 30 iunie 2002, printre care si cel intentat sefului Guvernului, a primit aviz negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

Berlusconi este acuzat ca a oferit 600.000 de dolari in schimbul unor marturii false in favoarea sa, in cadrul unor procese care vizeaza fapte comise la sfarsitul anilor ’90.

Avizul CSM survine la scurt timp dupa ce Guvernul Berlusconi a adoptat un proiect de lege privind imunitatea penala a primilor patru oficiali din ierarhia statului italian, care practic suspenda precesul deschis impotriva lui Berlusconi.

Acest proiect de lege prevede "suspendarea temporara" a procedurilor judiciare demarate impotriva presedintelui Republicii, presedintilor Senatului si ai Camerei Deputatilor, precum si a premierului. Proiectul trebuie insa aprobat si de Parlament inainte de a intra in vigoare.

Citeste mai mult despre polemica generata de procesul lui Berlusconi, la Mediafax

Crezi ca Don Silvio va reusi sa scape basma curata sau justitia italiana va face dreptate?

 

Citeste si:

Militia Republicii Socialiste Romania versus Politia Romana

Militia Republicii Socialiste Romania versus Politia Romana

Motto-ul autorului: Cand eram mic, vroiam sa ma fac politist… cand ma fac mare! :-))
McCain, restantier la fisc

McCain, restantier la fisc

Candidatul republican la alegerile prezidentiale din Statele Unite, John McCain, si sotia sa, Cindy, nu si-au platit impozitul pentru o locuinta din statul California, de…

Jocul zilei

Clipul zilei

Gemcraft Blonda de la DEX – Ep 3 – Dracul
Construieste turnuri pentru a te apara de inamici. Cuvinte cheie: blonda de la dex video dracul
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau
Comenteaza trimite pe ym printeaza