Beth Hart, numărul 1 în top Billboard Blues

De: Nicoleta Nicolae / 29.04.2015, 11:00
Beth Hart, numărul 1 în top Billboard Blues
Beth Hart, cântăreaţa despre care se spune că “opreste timpul în loc” şi că “este obligatoriu de ascultat live măcar o dată în viaţă”, ale carei concerte sunt sold out din Europa, Statele Unite si pana in Australia, nominalizata la Premiile Grammy si castigatoare a nenumarate discuri de platina, a primit inca o confirmare a valorii muzicii sale. Ultimul sau album, “Better Than Home”, a debutat direct pe prima pozitie a topului Billboard Blues si iTunes Blues.

Beth Hart care va concerta pentru prima data in Romania pe 21 iulie la Sala Palatului, a cucerit topul Billboard, topul oficial al industriei muzicale din Statele Unite, cu un album care reprezinta o revolutie a stilului ei: “Este genul de album care defineste o cariera!”, scria PopMatters.com. “Descoperi o voce puternica, guturala si plina emotie”, nota Wall Street Journal.

Beth Hart dezvaluie insa ca procesul prin care s-a nascut “Better Than Home” nu a fost unul usor. Ea a primit provocarea producatorilor de a compune piese despre ceea ce iubeste si o bucura mai mult in viata, ceea ce “a fost destul de dificil”, spune ea, “pentru ca intotdeauna muzica reprezinta pentru mine un mod de a ma vindeca. Iar cand sunt vesela sau trec printr-o perioada buna ultimul lucru pe care-l fac este sa ma duc la pian si sa compun!” Producatorii au insistat insa si astfel a aparut “Better Than Home”, care a ajuns chiar de la lansare pe primul loc in topul Billboard.

Durerea pierderii surorii ei si alte asemenea episoade intunecate din viata lui Beth sunt transpuse in acest album intr-o nota mult mai senina:   “Iubim aceste piese si suntem foarte mandri de tine!” povesteste Beth Hart ca au exclamat producatorii in momentul cand au ascultat cantecele de pe ultimul album. “Le multumesc foarte mult pentru asta! Nu pot sa descriu cata rabdare iti trebuie ca sa lucrezi cu un bipolar”, recunoaste Beth Hart, care sufera si ea de aceasta afectiune. “Acum ma amuza cat eram de speriata la inceput! Mi se parea cea mai proasta idée aceasta abordare, pentru ca la sfarsitul zilei sa simt exact invers – ca am devenit o compozitoare mult mai buna datorita lor!”

Pe 21 iulie, Beth Hart se va afla pentru prima data in Romania si va concerta, la Sala Palatului, la invitatia VreauBilet. Fanii din Romania vor putea asculta atunci hituri célèbre ale lui Beth Hart, dar si piese de pe ultimul sau album, care déjà a cucerit, pe langa publicul american, iubitori ai muzicii de calitate din intreaga lume.  

Biletele se pot cumpara pe www.vreaubilet.ro, de la Casa de Bilete a Salii Palatului si de la standul de bilete VreauBilet din Unirea Shopping Center.