Beyonce, proces de şapte milioane de dolari pentru plagiat

De: Nicoleta Nicolae / 15.06.2015, 09:15
Beyonce, proces de şapte milioane de dolari pentru plagiat
Artista americană este acuzată de un cântăreţ că i-a furat o melodie şi, acum, îi cere daune în valoare de şapte milioane de dolari.


Melodia pe care Beyonce este acuzată că ar fi furat-o este „XO”, primul single de pe albumul „Beyonce”, ce a fost lansat în decembrie 2013. Cel care o acuză este Ahmad Lane, un alt cântăreţ care în trecut a fost voce de fundal în concertele artistei americane. Ahmad susţine că, în urmă cu mai mulţi ani, a creat melodia „XOXO” şi că i-ar fi dat melodia să o asculte lui Chrissy Collins, care a lucrat cu Beyonce tot ca voce de fundal.


Apoi, melodia ar fi ajuns la Beyonce prin intermediul lui Chrissy. Renumita cântăreaţă i-ar fi făcut melodiei câteva modificări şi ar fi lansat-o în nume propriu, cu titlul „XO”. În cadrul procesului pe care Ahmad i l-a intentat, el îi cere lui Beyonce despăgubiri în valoare de şapte milioane de dolari. În replică, avocaţii lui Beyonce susţin că aceste acuzaţii sunt lipsite de adevăr şi că, de fapt, cele două melodii nu au nimic în comun în afară de literele X şi O din titlu.