Bianca Ioniţă. Legume chiar şi în pizza

Apropo.ro / 22.06.2014, 09:00
Bianca Ioniţă. Legume chiar şi în pizza
Prezentatoarea Ştirilor Kanal D, din week–end, de la ora 12.30, Bianca Ioniţă, se declară gurmandă şi pofticioasă! Nu este adepta curelor de slăbire, găteşte des şi mănâncă foarte rar în oraş pentru că este alergică la piperul negru.

– Când ai gătit prima oară? Ce a fost?
Primul contact cu bucătăria în calitate de „maestru al gusturilor” l-am avut în 1998 când am gătit o minunată porţie de cartofi prăjiţi fără ulei. Poate că nu a fost cel mai fericit start, dar pe parcurs am învăţat.

– Care este ingredientul cel mai des folosit în bucătărie?
O mâncare fără sare nu are gust, cum niciun preparat făcut fără dragoste nu are gust. Cred că astea sunt ingredientele cele mai des folosite în bucătărie şi credeţi-mă că dacă nu faceţi rabat la ele, veţi fi uimiţi de câte minunăţii puteţi face.

Bianca Ionita

– Ce nu-ţi lipseşte niciodată din frigider?
În general, sunt atentă la tot ceea ce am în frigider, însă niciodată nu îmi lipseşte laptele.

– Care este desertul tău preferat?
Fără doar şi poate, cheesecake-ul.

– Ce ai gătit ultima oară şi pentru cine?
Gătesc des, am făcut acum câteva seri pentru nişte prieteni o porţie delicioasă de bruschete cu usturoi şi unt, una cu roşii şi o pizza home-made cu legume, şuncă şi blue cheese.

– Ai vreun fel de mâncare care nu-ţi place? De ce?
Nu am niciun fel de mâncare care să nu-mi placă. Sunt gurmandă şi pofticioasă şi rar se întâmplă să nu fie ceva pe gustul meu. Îmi plac toate mâncărurile!

– Mănânci des în oraş?
Mănânc foarte rar în oraş pentru că sunt alergică la piper negru şi am obosit să specific de fiecare dată că vreau ceva anume fără condimente. Din păcate, nici nu sunt foarte multe locuri în oraş care să respecte total o cerinţă de acest fel, aşa că prefer să evit mesele la restaurant.

– Ai ţinut vreodată regim sau diete. Eşti adepta curelor de slăbire?
Când eşti gurmandă şi pofticioasă ca şi mine, nu ai cum să respecţi un regim sau o dietă. Nu sunt adepta acestora, prin urmare n-am ţinut niciodată o dietă.

Salată de somon

Salata de somon

Vă recomand să încercaţi o salată de somon delicioasă. Aveţi nevoie de rucola, valeriană, radicchio, ou fiert, sos de iaurt cu brânză de capră. Le amestecaţi şi adăugaţi puţin ulei de măsline şi un strop de oţet balsamic.

Dana Popa