Biatlonul rusesc cu tancuri îi atrage pe americani

De: Marian Andrei / 27.01.2014, 14:30
Biatlonul rusesc cu tancuri îi atrage pe americani
Statele Unite și mai multe țări europene doresc să participe la ediția din acest an a noului "joc" militar inventat de ruși, biatlonul cu tancuri.

Biatlonul cu tancuri, a cărei primă ediție a avut loc anul trecut, este un „sport” militar, în care echipajele își arată măiestria în a conduce tancurile pe teren accidentat, dar și precizia tirului.

Competiția este similară cu cea olimpică: echipajele tancurilor trebuie să parcurgă un traseu de 20 de kilometri, „înțesat” cu obstacole – cursuri de apă, urcușuri abrupte, poduri – dar și cu probe speciale cum ar fi slalomul.

Echipajele trebuie să folosească armamentul din dotare asupra a diverse ținte care simulează adversarul: tancuri, elicoptere care zboară la joasă altitudine sau infanteriști cu arme antitanc.

La fel ca în biatlonul „civil”, ratarea unei ținte se penalizează cu o tură de 500 de metri suplimentară, iar ratarea unei probe speciale cu o penalizare de 10 secunde.

La ediția de anul trecut, la care a asistat și atașatul militar american la Moscova, echipajul Rusiei a surclasat pe cele ale Kazahstanului, Belarus și Armeniei.

Potrivit președintelui Vladimir Putin, la ediția din acest an, care se va desfășura între 26 iulie-10 august, vor participa reprezentanți ai 40 de tări, între care Statele Unite, Germania și Italia